Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чутки про коронавірус у Знам’янці та про збір коштів у населення для міської лікарні

Дата: 02.04.2020 14:21
Кількість переглядів: 1940

Фото без описуМістом стали ширитися чутки, нібито в місті є померлі від вірусної інфекції СOVID- 19. Переповідають ще й про те, що міська лікарня не має ні елементарних засобів захисту, ні коштів для лікування хворих.

Коли в світі почалася пандемія і навіть найзаможніші країни виявилися не готовими до такої надзвичайної ситуації (не вистачає ні масок, ні лікарів), можна зрозуміти панікерські настрої декотрих людей.

Але про стан із поширенням коронавірусної інфекції як у країні загалом, так і в нашій області і в місті Знам’янці, зокрема, можна щодня прочитати офіційну інформацію як на сайті Кіровоградської ОДА, так і на сайті Знам’янської міської ради та на сторінці у фейсбуці виконавчого комітету Знам’янської міської ради.

- Станом на сьогодні, 2 квітня, хворих на лікуванні чи з підозрою на COVID-19 у міській лікарні НЕМАЄ, - роз’яснює в.о.директора КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Вікторія Сільман. -
Міська лікарня продовжує працювати в посиленому режимі в умовах карантину.

Що це означає?
По-перше, постійно здійснюються закупівлі масок, перчаток, засобів захисту, в яких відчувається особлива потреба.
Так, виникають проблеми при цьому. Але не через нестачу фінансування лікарні, а через відсутність необхідних матеріалів, засобів захисту на складах та на базах. Тому виходимо на безпосередній зв’язок із фабриками, що спеціалізуються на пошиві захисних масок, виготовленні захисних костюмів.

По-друге, лікарня отримала тести на коронавірус.
Тому хворі, котрі знаходилися на лікуванні в лікарні з пневмонією, у яких спостерігався важкий перебіг захворювання, - відтестовані. Випадків позитивної відповіді при тестуванні (ще раз наголошую) НЕ БУЛО?
Кожен день аналізуємо інформацію щодо хворих, котрі знаходяться на лікуванні з пневмонією і котрі тільки поступають на лікування. Їх обстежуємо, відповідні мазки надсилаються до лабораторного центру м.Кропивницького.

По-третє, звертаємося з проханням до мешканців міста.

Ті, у кого кашель, нежить, підвищена температура, телефонуйте своєму сімейному лікарю! Якщо у вас дуже висока температура, викликайте «швидку». Не треба приходити до лікарні, адже вам небажано контактувати з іншими хворими, котрі перебувають на лікуванні в лікарні з іншими хворобами та потребують негайної медичної допомоги! Вам також небажано контактувати з медиками, котрі надають медичну допомогу хворим на інші захворювання.

Дуже дякуємо за надану допомогу лікарні масками та респіраторами мешканцям нашого міста! Дякуємо вам за вашу небайдужість та активну життєву позицію!

- Але містом зараз стали ширитися чутки, що всі ОСББ, всіх інших мешканців міста міська влада зобов’язує збирати кошти для допомоги лікарні, - продовжує розмову міський голова Сергій Філіпенко. – Одразу ж наголошую: ніхто і нікого не зобов’язує складатися коштами. Надання допомоги респіраторами, масками, іншими матеріалами – добровільна ініціатива громадян, котрі допомагають у такий спосіб не тільки лікарні, а й іншим установам міста, області.

Стосовно фінансування знам’янської міської лікарні, то наведу ось такі дані. При розподілі вільного залишку в міському бюджеті на лікарню було направлено понад 74 відсотки бюджетних призначень, а це – майже 15 мільйонів гривень. З них 12. 398,1 тис грн – сплановано на придбання нового обладнання лікарні, 2. 546,8 тис грн. – для капітального ремонту кардіології. Є ще окремо закладені кошти на лікарню, які передбачено було ще в грудні минулого року при затвердженні міського бюджету. Частину цих коштів, за потреби, лікарня може витратити на придбання захисних масок, захисних костюмів, інших потрібних матеріалів.

І звертаюся до знам’янчан. Будь ласка, не панікуйте! Але обов’язково дотримуйтеся правил самоізоляції! Дякую вам за розуміння! Дякую, що,зберігаючи своє здоров’я та здоров’я близьких, ви тим самим допомагаєте боротися з поширенням небезпечної інфекції!
Залишайтеся здоровими і всім – Божого благословення!

P.S
ПРИ КОПІЮВАННІ ТЕКСУ ІНШИМИ ІНФОРМАЦІЙНИМИ САЙТАМИ
ПОСИЛАННЯ НА САЙТ ЗНАМ’ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ФЕЙСБУК – ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень