Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Рекомендації щодо організації та проведення протиепідемічних, профілактичних заходів у закладах, що продовжують працювати під час карантину

Дата: 31.03.2020 16:16
Кількість переглядів: 1231

Фото без описуЩодня ситуація з поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCov, у світі та в Україні ускладнюється. Рівень захворюваності серед людей зростає.

Тому необхідно дотримуватися наступних рекомендацій:
1. Відвідування закладів, транспорту повинно відбуватися виключно у разі нагальної потреби.
2. Для зменшення часу перебування в закладах, транспорті та уникнення контактів з іншими людьми необхідно заздалегідь підготуватися (наприклад, мати чіткий перелік необхідних закупок тощо).
3. За можливості рекомендується пересуватися вулицями населеного пункту без залучення громадського транспорту або особистим легковим автотранспортом.
4. На зупинках громадського транспорту дотримуватись відстаней один від одного 1,5-2 м.
5. Під час відвідування сімейних лікарів, громадських місць рекомендується одягати маски або респіратори, рукавички.
6. Керівникам закладів необхідно:
– забезпечити засобами індивідуального захисту всіх працівників, які мають постійний контакт з відвідувачами, працюють на технологічних процесах з готовою кулінарною продукцією, готовими стравами, з коштами тощо;
– провести розрахунки максимально допустимої кількості людей, які можуть одночасно перебувати у торговій залі з урахуванням відстані між покупцями 1,5-2 м та розмістити відповідне оголошення на вході;
– контролювати кількість відвідувачів у торговій залі відповідно до розрахунків та не допускати її збільшення;
– у разі заповнення відвідувачами торгової зали іншим клієнтам чекати біля входу з дотриманням відстані не менше 1,5-2 м;
– здійснювати регулярне провітрювання та дезінфекцію розрахункових прилавків, віконець, касових транспортерів, апаратів, іншого приладдя, в магазинах – візків, корзин, вагів для самообслуговування;
– при вході до закладу встановити дозатори з дезінфікуючими антисептичними засобами для рук відвідувачів та забезпечити можливість миття рук в туалетах;
– контролювати правильне використання засобів індивідуального захисту працівниками;
– якщо в штаті закладу є медичний працівник, обов’язково залучити його до огляду персоналу та виконання протиепідемічних заходів;
– не допускати до роботи хворих працівників;
– рекомендувати відвідувачам безготівковий розрахунок;
– забезпечити наявність інформаційних листівок, пам’яток для працівників та відвідувачів з попередженням щодо поширення коронавірусної інфекції, заходів та засобів захисту тощо.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень