Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Соціальної послуги догляду вдома

Дата: 27.03.2020 13:51
Кількість переглядів: 1498

Основна група ризику летальних випадків від корона вірусу це люди похилого віку тож насамперед треба турбуватися щоб уберегти їх від зараження. 

Близько трьохсот отримувачів соціальної послуги догляду вдома із числа людей похилого віку, інвалідів та хворих (із числа одиноких осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше як чотири місяці) перебувають на обліку відділення соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Знам’янка, яких обслуговують 28 соціальних робітників.
Соціальний робітник це помічник у побуті для людей похилого віку та інвалідів, що залишились самотніми.
Відповідно до наказу директора територіального центру від 18 березня 2020 року № 58 «Про введення обмежувальних заходів в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Знам'янка щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції  COVID-19» затверджено та введено в дію План протиепідемічних заходів по територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Знам'янка та по організації обслуговування громадян,  які перебувають на обліку в територіальному центрі. У відділення соціальної допомоги вдома першочергово надаються соціальні послуги: 
для ІІІ, ІV груп рухомої активності - послуги придбання продуктів харчування, промислових товарів, медикаментів, доставка води, тощо, а для V групи рухомої активності - послуги приготування їжі, за необхідності годування, придбання продуктів харчування, промислових товарів, медикаментів, доставка води, тощо.
Працівники терцентру проінструктовані щодо засобів індивідуального захисту, при відвідуванні людей користуються одноразовими гумовими рукавичками. А також проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з отримувачами соціальної послуги догляду вдома про карантин і як захистити себе від захворювання.
За рахунок власних надходжень придбаний матеріал для виготовлення масок для захисту органів дихання, які пошиті для працівників установи швачками терцентру. 
На даний час опрацьовується питання щодо забезпечення отримувачів соціальної послуги догляду вдома засобами індивідуального захисту. 

На фото отримувачка соціальної послуги догляду вдома Плоха Світлана Василівна, яка отримує від соціального робітника засоби індивідуального захисту.

Директор терцентру Костікова Т.М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень