Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Проведено засідання комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 17.03.2020 10:36
Кількість переглядів: 1564

Фото без описуЗ метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19 було проведено засідання комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови комісії, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Сергія Гребенюка. 

На комісії було заслухано Валентину Парфьонову – медичного директора КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради, Олену Філановську – начальника Знам’янського районного лабораторного відділення відокремленого структурного підрозділу Кіровоградського міськміжрайонного відділу «Державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров’я України», Сергія  Манька – заступника начальника управління-начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  Знам'янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. 

За результатами засідання комісії було прийнято рішення:
1.1. припинити освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти та освітніх закладів у сфері культури на території міста і перевести їх діяльність в режим дистанційного навчання;
1.2. обмежити проведення спортивних, культурних заходів на території міста;
1.3.  рекомендувати призупинити роботу розважальних закладів та нічних клубів;
1.4. забезпечити відслідковування працівників підприємств та установ міста з ознаками інфекційного захворювання з подальшим їх недопущенням до роботи; 
1.5. проведення зібрань на вулицях міста перенести на період закінчення карантину;
1.6. рекомендувати керівникам релігійних організацій перенести проведення масових богослужінь на період закінчення карантину;
1.7. заборонити проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи міської ради
1.8. Скасувати проведення особистих прийомів громадян в Знам’янському міськвиконкомі та його структурних підрозділах.
2. Забезпечити постійний моніторинг епідемічної ситуації в місті та загрози можливого занесення коронавірусної інфекції з інших територій.
3. Розробити (уточнити) порядок реагування (виконання заходів) при виникненні медико-біологічних надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків.
4. Провести розрахунки наявних сил і засобів, які можуть бути залучені до проведення протиепідемічних заходів, та тих, які необхідно буде залучити у випадку можливого ускладнення ситуації.
5. Відпрацювати питання потреби індивідуальних засобів захисту, дезинфікаційних засобів тощо та надати пропозиції  до виконавчого комітету міської ради щодо необхідності додаткового фінансування на їх придбання.
6. Внести корективи до навчальних планів освітніх програм закладів освіти.
7. Організувати навчання з використанням можливостей дистанційної освіти, інтернет-ресурсів, тощо.
8. Забезпечити візуальний санітарний контроль у приміщеннях дитячих, спортивних,  культурних закладів.
9. Забезпечити контроль за людьми похилого віку та людьми з обмеженими можливостями, які залишились без піклування, що перебувають на обслуговуванні                                                                                                         
Виконавчому комітету міської ради та  його структурним підрозділам керівникам,  підприємств установ та організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування розміщених на території міста:                                                                       
10. Забезпечити виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12 березня 2020 року   № 211 на підконтрольних об’єктах
11. Посилити дезінфекційні заходи в місцях скупчення людей,  підтримувати дотримання нормативних показників температури повітря та проводити наскрізне провітрювання в приміщеннях.
12. В адміністративних будівлях, торгівельних закладах та закладах харчування, приміщення прийому громадян, тощо забезпечити проведення візуального санітарного контролю.
13. Забезпечити працівників засобами індивідуального захисту (маски, рукавички, мило, індивідуальні антисептики тощо).
14. Організувати проведення роз’яснювальної роботи серед працівників та персоналу про заходи щодо запобігання захворюванню   на гостру распіраторну хворобу, спричинену
15. Забезпечити своєчасну та систематичну санітарну очистку території міста, майданчиків для зберігання побутових відходів в житловій зоні, дезінфекцію контейнерів для сміття.
16. Забезпечити громадський порядок та виконання обмежувальних заходів на території міста, передбачених п.1 цього протоколу. 
  
Вирішено дотримуватись зазначених заходів  протягом потенційної загрози виникнення захворюваності. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень