Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

В Знам’янській музичній школі ім. М. В. Лисенка відбувся урок пам’яті, присвячений Великому Кобзареві

Дата: 11.03.2020 16:31
Кількість переглядів: 1211

Фото без опису9 березня Україна відзначила день народження великого українського поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка. З нагоди 206-ї річниці від дня народження в Знам’янській музичній школі ім. М. В. Лисенка відбувся урок пам’яті, присвячений Великому Кобзареві.

Під час заходу учні та викладачі музично-теоретичного відділу переглянули відеоролики про життєвий та творчий шлях поета, його мистецьку спадщину як художника, познайомилися з Фото без описукомпозиторами, що переклали на музику поезії Т. Г. Шевченка та нащадками Катериною Максимівною та Антоніною Вереміївною, що мешкали в місті Знам’янка та створили у ньому кімнату-музей «Кобзарева світлиця». 

На уроці прозвучали твори на вірші Т. Г. Шевченка «У перетику ходила» (муз. М. Долгіх) у виконанні учениці 6 класу Ромаєвої Дар’ї (викладач Потапчук Л. Я., концертмейстер Бодня Н. А.) та «Утоптала стежечку» (муз. Я. Степового) у Фото без описувиконанні учениці 5 класу Курись Анни (викладач Потапчук Л. Я., концертмейстер Бодня Н. А.).

Урок пройшов у теплій дружній атмосфері та розкрив виняткову роль Т. Г. Шевченка в Фото без описусоціальному контексті та актуальність поетового слова в усі часи української історії.

Відділ культури і туризму 
виконавчого комітету Знам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень