Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Шевченкова весна

Дата: 10.03.2020 08:37
Кількість переглядів: 1157

Фото без описуТарас Шевченко - син українського народу. Він став символом волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина України, символом українського національного руху та відродження. 

Саме його творчість знайшла відгук у серцях людей з кожної верстви українського суспільства, пробудила національну свідомість і гідність. 

З нагоди відзначення дня народження великого українського поета, Кобзаря українського народу Т. Г. Шевченка, у міській бібліотеці-філії №1  підготували і провели ряд заходів: тематичну виставку  «Геній слова і пензля», заочну мандрівку «Стежками, де ходив Тарас», літературні читання  «Твори Тараса – України гордість і окраса» для  учнів І та ІІ курсів професійного ліцею, що є користувачами бібліотеки. 

Завідуюча познайомила  всіх присутніх  з літературою, що була представлена на виставці і запропонувала почитати вірші Т.Г. Шевченка.

Молодь проникливо перечитувала поезію великого Кобзаря. Його вірші легко читати і запам’ятовувати. 

Фото без описуВітер, сонце, зорі, дерева – все оживає у віршах Шевченка. Він залишив нам свої заповіти, які допомагають нам жити. Їх називають золотими словами Шевченка.

І став для нас Шевченко заповітом,
Безсмертним, як саме людське життя. 
Ми будем славить перед цілим світом
Живе й святе Шевченківське ім’я!

Відділ культури і туризму 
виконавчого комітету Знам’янської міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень