Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Душа ти моя, Масляна!

Дата: 03.03.2020 10:35
Кількість переглядів: 1229

Фото без описуМасляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Це смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту.

Вже не один рік поспіль в нашому місті свято «Душа ти моя, Масляна!» проходить весело: з музикою, іграми, веселими жартами, конкурсами та піснями.

Фото без описуСаме ж свято починалось з аромату свіжоспечених млинців, адже зустрічав знам’янчан «Млинець-фест», де були млинці на любий вибір, навіть для вегетаріанців. У кого були найсмачніші, найкреативніші, найпухкіші млинці визначило незалежне журі із присутніх глядачів. Всіх учасників «Млинець-фесту» було відзначено подарунками та подяками від відділу культури і туризму (нач.С.Бабаєва). 

Тут же розкинулось і містечко майстрів. Серед іншого були представлені вироби ручної роботи:  вироби з бісеру та стрічок, прикраси, обереги та інша численна сувенірна продукція.

Фото без описуПрактично увесь час народні гуляння супроводжувалися веселими конкурсами, вікторинами та іграми, в яких жителі міста охоче брали участь. А концертна програма від творчих колективів міського Палацу культури, БК смт Знам’янка Друга створила атмосферу і колорит справжнього українського свята з усіма його традиціями.

Загалом чудову концерту програму усім гостям свята подарували: хореографічна група Народного аматорського ансамблю української пісні і танцю «Барвінок» (кер.Т.Часник), студія вокального співу «Melos» (кер.Р.Павловський), вокальна група «Співаночка» Будинку культури смт Знамя’янка Друга (кер.Корнієнко К.) та творчий колектив МПК Фото без опису(дир.Н.Альошина) – С.Бойко, В.Кравченко, В.Запісочна, В.Петрашова, К.Трифонова, Н.Савіцька, С.Свірбій, Д.Гузь, В.Ткаліч.

Слова подяки за активну участь у підготовці та проведені свята хочемо висловити Моцному В.К., Леоновій Н., Комар Т., Іваненко С., Кадерову В., Войчишиній О., технічній групі міського Палацу культури та всім хто допоміг створити чудове весняне свято.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень