Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Правопросвітницький захід

Дата: 19.02.2020 09:54
Кількість переглядів: 1154

Фото без описуЗа даними різних досліджень, майже кожен третій учень в Україні, так чи інакше зазнавав булінґу в школі, потерпав від принижень і насміхань. Практично в кожному класі є учні, які стають об’єктами глузувань та знущань, а також агресори, які є ініціаторами булінґу. Найчастіше цькування ініціюють надмірно агресивні діти, які люблять домінувати, бути «головними». Задля зменшення такого явища, в Знам’янській міській бібліотеці – філії №3 було проведено правопросвітницький захід з учнями 4-В класу НВК «Знам’янська ЗШ I-IIIст.№2-ліцей»( кл.кер. Яндович Л.М.).

На захід була запрошена Іванова Анжела – заступник начальника відділу «Знам’янське бюро правової допомоги», яка роз’яснила учням, що таке булінг, його основні прояви, форми, хто найчастіше стає жертвами таких дій та попередила, до яких наслідків може привести замовчування дитиною факту вчинення відносно неї фізичного та морального насилля.

Фото без описуОсобливу увагу звернула на кібербулінг, так як молоде покоління більше свого вільного часу проводить в соціальних мережах.

Під час зустрічі зауважила, що не можна закривати очі навіть на найменший прояв цькування, адже розібратися з ситуацією можна лише спільними зусиллями, якщо вчасно звернути на неї увагу.

Також наголосила учням ніколи не замовчувати про випадки цькування у школі, негайно інформувати шкільного психолога, вчителя, батьків або телефонувати в поліцію за номером «102». 


Відділ культури і туризму 
виконавчого комітету Знам’янської міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень