Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Знам’янці відзначили 31 річницю виведення військ з Афганістану

Дата: 17.02.2020 11:29
Кількість переглядів: 1259

Минають дні, ідуть роки, але для кожного, хто пройшов важкими дорогами війни в Афгані, Сомалі, Анголі, В’єтнамі, хто не раз зазирав в обличчя смерті, втрачав друзів, ті події залишились біллю у серці та назавжди закарбувались в пам’яті.

І саме ця пам'ять щороку, у лютневі дні, збирає всіх разом, щоб вшанувати воїнів-інтернаціоналістів та згадати тих, хто не повернувся з війни.

Вона ще довго нагадуватиме про себе, поки живі матері героїв, поки болять рани воїнів. Війна триває у ваших душах, тих, хто брав у ній участь.  

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану у місті відбулися ряд заходів.

В церкві Преподобного Сергія Радонезького відбулася поминальна панахида по загиблих учасниках бойових дій на території інших держав за участю керівництва міста і району, воїнів-інтернаціоналістів, сімей загиблих в Афганістані.  

Цього ж дня до меморіального комплексу „Пам’яті воїнів Афганістану” відбулася урочиста хода за участі керівництва міста і району, учасників бойових дій в Афганістані, представників міських організацій політичних партій та громадських організацій, працівників трудових колективів підприємств, установ, організацій міста, де відбувся мітинг-реквієм, хвилина мовчання та покладання квітів.

У цей день ми схиляємо голови в пам’ять про всіх, хто не жалкуючи свого життя та здоров`я, виконував свій військовий обов`язок.

Вам довелося воювати вдалечині від дому, але Ви витримали тяжкі військові будні, демонструючи приклади мужності, героїзму.

Бажаю вам, наші шановні воїни, щоб біль війни назавжди залишився у минулому, щоб ваше життя   було наповнене міцним здоров’ям, щастям, добробутом та успіхом, і на українську землю повернувся мир і благополуччя,- зазначив міський голова Сергій Іванович Філіпенко звертаючись до присутніх.

Також привітали воїнів-інтернаціоналістів: перший заступник голови районної державної адміністрації Грінчак О.А., голова міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Фесюн М.С., тво військового комісара Знам'янського ОМВК майор Щетінін В.М. ,Стеблевська Т.М., мати одного із воїнів інтернаціоналістів.

Також, міський голова Сергій Іванович Філіпенко, перший заступник міського голови Валентина Григорівна Загородня, селищний голова смт Знам’янка Друга Москаленко Сергій Борисович, голова міської Спілки ветеранів війни в Афганістані Фесюн Микола Степанович, воїни-інтернаціоналісти напередодні 31-ої річниці виведення військ із Афганістану відвідали вдома матерів знам`янчан, які загинули під час виконання інтернаціонального обов`язку.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень