Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чергове засідання виконавчого комітету Знам’янської міської ради

Дата: 31.01.2020 15:44
Кількість переглядів: 1280

Фото без описуПід головуванням першого заступника міського голови Загородньої Валентини Григорівни 30 січня 2020 року пройшло чергове засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено та затверджено 13 проєктів рішень.

З метою соціального та правового захисту дітей, виконавчим комітетом прийнято рішення щодо:

-     надання дозволу на дарування  частки житлової квартири, право користування  якою  належить  малолітнім дітям;
-     надання дозволу на дарування житлової квартири, право користування  якою  належить  малолітнім дітям;
-     надання дозволу на продаж  житлового будинку з господарсько-побутовими  будівлями та спорудами, право користування яким  належить  малолітнім дітям;
-      участі батька у вихованні малолітньої дитини;

Виконавчим комітетом прийняті рішення про затвердження  загального, першочергового та позачергового списків квартирного обліку працівників залізничних підприємств.

Заслухано звіт відділу освіти за 2019 рік. З урахуванням пріоритетності потреб відділом освіти організовано виконання капітальних і поточних ремонтних робіт, придбання товарів і послуг. У 2019 році продовжена робота по утепленню фасадів. З метою популяризації здорового способу життя, залучення молодого покоління до занять фізичною культурою і спортом та з урахуванням кількості учнів, які відвідують секцію греко-римської боротьби та велоспорту виконано завдання по газифікації 2 корпусу закладу дошкільної освіти № 7 «Козачок», який надано у користування комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі до початку реконструкції. Так, виконано роботи по будівництву теплогенераторної, забезпечено введення об’єкту в експлуатацію. Вихованці секцій греко-римської боротьби та велоспорту тренуються з дотриманням вимог повітряно-теплового режиму.

У комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі проведено ремонт системи освітлення. Реалізацію даних завдань продовжено у 2019 році. Харчування у закладах освіти організовано відповідно до перспективного двотижневого меню, яке в обов’язковому порядку погоджується Знам’янським територіальним відділенням Держпродспоживслужби у Кіровоградській області.

Заслухано стан розгляду звернень громадян, що надійшли до виконавчого комітету Знам’янської міської ради за 2019 рік.

Протягом січня – грудня 2019 року до виконавчого комітету Знам`янської міської ради надійшло 2073 звернень громадян (за 2018 рік - 1949).

Кількість громадян, які звернулися – 3545 (у відповідний період 2018 року – 3478).

Упродовж 2019 року найактуальнішими питаннями були питання соціального захисту.

Кількість звернень, у яких порушено питання соціального захисту, збільшено на 53 звернення і становить 798, проти 745 у минулому році, це питання: надання матеріальної допомоги на лікування та соціально-побутові питання, призначення та виплати соціальної допомоги, субсидії,  виплати допомоги малозабезпеченим сім’ям та інше.

Комплекс питань комунальної сфери у зверненнях громадян є другим за кількістю. Проведений аналіз звернень, які надійшли до міськвиконкому, підтвердив актуальність питань житлово-комунального господарства, а саме: ремонт покрівель, під’їздів, ліфтів, внутрішньо будинкових мереж водопостачання та електропостачання, ремонт доріг, відновлення зовнішнього освітлення, благоустрій та ін. Протягом 2019 року кількість таких звернень – 475; за відповідний період 2018 року – 391.

Актуальними залишаються питання надання земельних ділянок, набуття права власності на землю, поновлення терміну дії оренди землі, надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою, надання архівних витягів з рішень міської ради. Кількість звернень, у яких порушувались земельні питання становить 225 звернень.

Відділом загальним, контролю та роботи із зверненнями громадян здійснювалась реєстрація запитів на отримання публічної інформації згідно з законом України «Про доступ до публічної інформації». Так, протягом 2019 року запитів на отримання публічної інформації було зареєстровано 177.

Виконавчим комітетом заслухано виконання наступних програм:   Програми підтримки житлового фонду та благоустрою міста Знам’янки на 2018-2022 роки за 2018 рік та 10 місяців 2019 року та Міської програми розвитку культури на 2016-2020 роки за 2019 рік.  Заслухано інформацію про роботу спостережної комісії за 2019 рік. 

Розглянуто звернення  фізичної  особи підприємця та надано дозвіл на  розміщення дитячих розважальних  атракціонів  та святкової торгівлі у Міському парку відпочинку в  період з 01.05.2020 р. по 01.10.2020 р. 

Виконавчим комітетом прийнято рішення про надання дозволу на об’єднання двох квартир з присвоєнням окремої адреси квартирі, яка утворилася в житловому будинку. 


Відділ загальний, контролю та роботи із зверненнями громадян

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень