Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чергове засідання виконавчого комітету Знам’янської міської ради

Дата: 31.01.2020 15:44
Кількість переглядів: 1268

Під головуванням першого заступника міського голови Загородньої Валентини Григорівни 30 січня 2020 року пройшло чергове засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено та затверджено 13 проєктів рішень.

З метою соціального та правового захисту дітей, виконавчим комітетом прийнято рішення щодо:

-     надання дозволу на дарування  частки житлової квартири, право користування  якою  належить  малолітнім дітям;
-     надання дозволу на дарування житлової квартири, право користування  якою  належить  малолітнім дітям;
-     надання дозволу на продаж  житлового будинку з господарсько-побутовими  будівлями та спорудами, право користування яким  належить  малолітнім дітям;
-      участі батька у вихованні малолітньої дитини;

Виконавчим комітетом прийняті рішення про затвердження  загального, першочергового та позачергового списків квартирного обліку працівників залізничних підприємств.

Заслухано звіт відділу освіти за 2019 рік. З урахуванням пріоритетності потреб відділом освіти організовано виконання капітальних і поточних ремонтних робіт, придбання товарів і послуг. У 2019 році продовжена робота по утепленню фасадів. З метою популяризації здорового способу життя, залучення молодого покоління до занять фізичною культурою і спортом та з урахуванням кількості учнів, які відвідують секцію греко-римської боротьби та велоспорту виконано завдання по газифікації 2 корпусу закладу дошкільної освіти № 7 «Козачок», який надано у користування комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі до початку реконструкції. Так, виконано роботи по будівництву теплогенераторної, забезпечено введення об’єкту в експлуатацію. Вихованці секцій греко-римської боротьби та велоспорту тренуються з дотриманням вимог повітряно-теплового режиму.

У комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі проведено ремонт системи освітлення. Реалізацію даних завдань продовжено у 2019 році. Харчування у закладах освіти організовано відповідно до перспективного двотижневого меню, яке в обов’язковому порядку погоджується Знам’янським територіальним відділенням Держпродспоживслужби у Кіровоградській області.

Заслухано стан розгляду звернень громадян, що надійшли до виконавчого комітету Знам’янської міської ради за 2019 рік.

Протягом січня – грудня 2019 року до виконавчого комітету Знам`янської міської ради надійшло 2073 звернень громадян (за 2018 рік - 1949).

Кількість громадян, які звернулися – 3545 (у відповідний період 2018 року – 3478).

Упродовж 2019 року найактуальнішими питаннями були питання соціального захисту.

Кількість звернень, у яких порушено питання соціального захисту, збільшено на 53 звернення і становить 798, проти 745 у минулому році, це питання: надання матеріальної допомоги на лікування та соціально-побутові питання, призначення та виплати соціальної допомоги, субсидії,  виплати допомоги малозабезпеченим сім’ям та інше.

Комплекс питань комунальної сфери у зверненнях громадян є другим за кількістю. Проведений аналіз звернень, які надійшли до міськвиконкому, підтвердив актуальність питань житлово-комунального господарства, а саме: ремонт покрівель, під’їздів, ліфтів, внутрішньо будинкових мереж водопостачання та електропостачання, ремонт доріг, відновлення зовнішнього освітлення, благоустрій та ін. Протягом 2019 року кількість таких звернень – 475; за відповідний період 2018 року – 391.

Актуальними залишаються питання надання земельних ділянок, набуття права власності на землю, поновлення терміну дії оренди землі, надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою, надання архівних витягів з рішень міської ради. Кількість звернень, у яких порушувались земельні питання становить 225 звернень.

Відділом загальним, контролю та роботи із зверненнями громадян здійснювалась реєстрація запитів на отримання публічної інформації згідно з законом України «Про доступ до публічної інформації». Так, протягом 2019 року запитів на отримання публічної інформації було зареєстровано 177.

Виконавчим комітетом заслухано виконання наступних програм:   Програми підтримки житлового фонду та благоустрою міста Знам’янки на 2018-2022 роки за 2018 рік та 10 місяців 2019 року та Міської програми розвитку культури на 2016-2020 роки за 2019 рік.  Заслухано інформацію про роботу спостережної комісії за 2019 рік. 

Розглянуто звернення  фізичної  особи підприємця та надано дозвіл на  розміщення дитячих розважальних  атракціонів  та святкової торгівлі у Міському парку відпочинку в  період з 01.05.2020 р. по 01.10.2020 р. 

Виконавчим комітетом прийнято рішення про надання дозволу на об’єднання двох квартир з присвоєнням окремої адреси квартирі, яка утворилася в житловому будинку. 


Відділ загальний, контролю та роботи із зверненнями громадян

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень