Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Голокост – шрам на серці людства

Дата: 24.01.2020 16:47
Кількість переглядів: 2898

Фото без опису27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Тема Голокосту надзвичайно актуальна сьогодні, коли по всьому світу тліють міжетнічні конфлікти, у полум’ї яких воскресають маніакальні ідеї масового знищення людей через їхні національність, мову, релігію чи колір шкіри. Людство знову стоїть перед необхідністю протидіяти таким явищам.

Хроніка Голокосту – це біль і жах, трагедія, злочин проти людства, який тривалий час був закритим. Вивчення документів, спогадів доводить, що територія України стала своєрідним полігоном, де нацистські нелюди опрацьовували методи “остаточного вирішення єврейського питання».

Під час бесіди  з учнями 8 класу НВК «Знам’янська ЗШ I-IIIст.№2-ліцей»  розглядалися такі питання: що таке Голокост і хто є винуватцем найтрагічнішої сторінки єврейського народу, чи був Голокост на території України та яка трагедія Бабиного Яру у Києві? Бібліотекар Знам’янської міської бібліотеки – філії №3 Сатир Наталя навела приклади створення жахливих гетто та концентраційних таборів смерті на території Польщі, Німеччини… Ознайомила з свідченнями очевидців  Голокосту на Кіровоградщині на прикладі книги Даценка В.  «За те, що євреї…».

Фото без описуРозповіла про людей – «праведників світу», які незважаючи на загрозу бути негайно страченими гітлерівцями, рятували євреїв від знищення.

Під час розмови наголосила що ми вивчаємо Голокост для того, щоб ніхто і ніколи не забув тих мільйонів ні в чому не винних жертв. Вивчаючи Голокост, ми з надією дивимось у майбутнє.

Ми вивчаємо Голокост, аби зрозуміти, що немає геноциду проти когось, геноцид – завжди проти всіх. Ми повинні знати, пам’ятати, і ні в якому разі не забувати про трагічні сторінки світової історії.  

І на закінчення заходу подарувала на пам’ять метеликів з побажанням «МИРУ» тому , що символом Голокосту є метелик. Чому саме він? У 1943 році маленький хлопчик із варшавського гетто написав у своєму листі: “найжахливіше, що в гетто метелики не живуть!..А Метелики – це символ радості, без якої не живуть.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень