Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Колядували і щедрували у приміщенні Знам’янської міської ради

Дата: 14.01.2020 14:52
Кількість переглядів: 1205

Фото без опису13-14-го січня в Україні відзначають народні свята – Маланки (Щедрий вечір) та Василя (старий Новий рік).  В цей день по старій народній традиції вулицями сіл і міст ходить Маланка із щедрівками та засіваннями. 

Це веселий, жартівливий обряд,в якому зазвичай беруть участь багато персонажів: сама Маланка, Василь, щедрівники, засівальник,тощо. 

Найважливішою традицією Старого Нового року є посівання.  Посівальник – це втілення кращих людських рис: чистоти, надії, краси. Не впустити сівача у дім, то якось не правильно. Тому що вони бажають господарю всього найкращого у Новому році.

З піснями і побажаннями добра та злагоди до працівників органу місцевого самоврядування сьогодні завітали: колектив народного аматорського  ансамблю української пісні і танцю  «Барвінок», вихованці ДНЗ «Козачок» та «Сонечко».  

Фото без описуДзвінкими голосами та рясно посіваючи на врожай в Новому році, співучі колядники створили дійсно святковий настрій, посівали та бажали щастя у новому 2020 році, і навіть символічно «водили козу».

Радо зустріли  щедрувальників  перший заступник міського голови Валентина Загородня, секретар міської ради Наталія Клименко, керуюча справами міськвиконкому Ірина Ратушна  та працівники міськвиконкому і, як годиться, вручили щедрувальникам  солодкі подарунки.

Також Валентина Григорівна у свою чергу привітала усіх гостей зі старим новим роком та висловила найкращі побажання в Новому році.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень