Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення

Дата: 18.12.2019 09:10
Кількість переглядів: 1145

Під керівництвом заступника голови МКМР, начальника юридичного відділу виконавчого комітету Знам’янської міської ради відбулося засідання міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення. 

До порядку денного були включені актуальні питання з правової освіти населення міста: про проведення правоосвітньої роботи в навчальних закладах міста, про виконання плану роботи міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення у 2019 році, про затвердження плану роботи міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення на 2020 рік. 

Про стан проведення правоосвітньої роботи в навчальних закладах міста доповідала головний спеціаліст відділу освіти Шемчук Н.М. Вона проінформувала членів координаційно – методичної ради, що у всіх навчальних закладах міста робота з правоосвітньої та правовиховної роботи проводиться у трьох напрямках: організаційно – методична робота з педагогами, навчально – виховна робота з правової освіченості учнів та дошкільників, робота з формування правового світогляду батьків. Правовий всеобуч здійснюється у відповідності до затверджених заходів відділу освіти та планів навчальних закладів. 

З дошкільнятами правоосвітня робота здійснюється у вигляді гри. На прикладах конкретної ситуації дохідливо пояснюється дітям категорії добра, зла, жорсткості, справедливості, заздрощів. З батьками проводяться тематичні бесіди, лекції, консультації.

З метою виховання у дітей любові до Батьківщини, рідної мови, культури і традицій українського народу проводяться заняття національно – патріотичного спрямування.

Про виконання плану роботи міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення у 2019 році доповідав начальник юридичного відділу виконавчого комітету Знам’янської міської ради Данільченко Ю.В. Він зазначив, що на виконання Національної програми правової освіти населення рішенням Знам’янської міської ради від 22.01.2016 року затверджено Міську програми правової освіти населення на 2016-2020 роки. Для оперативного вирішення питань, координації і методичного забезпечення правової освіти в місті при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради діє міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення. Свою діяльність МКМР здійснює на підставі щорічних планів роботи з урахуванням рекомендацій обласної та Всеукраїнської координаційно - методичних рад з правової освіти населення. Відповідно до плану роботи МКМР на 2019 рік  проведено чотири засідання, на яких розглянуто дев’ять питань.

Свою діяльність МКМР з правової освіти населення висвітлює на офіційному веб-сайті міської ради шляхом розміщення інформаційних та консультативних матеріалів на правову тематику. Постійно проводиться методична робота: готуються переліки нормативних актів, які пропонуються до уваги трудових колективів, інформаційні матеріали, лекційні матеріали, матеріали до Єдиних днів інформування тощо. Надається первинна правова допомога громадянам у вигляді консультацій та письмових роз’яснень. Надання вторинної правової допомоги (підготовка позовних заяв та представлення інтересів громадян в судових органах адвокатами) здійснюється Знам’янським бюро правової допомоги.

Члени МКМР взяли активну участь в обговоренні пріоритетних питань та внесли пропозиції про доповнення плану роботи міської координаційно – методичної ради у 2020 році. 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень