Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Заходи, присвячені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2019 12:37
Кількість переглядів: 1514

Фото без опису14 грудня, традиційно,  ми відзначаємо День ліквідатора для того, щоб гідного вшанувати мужність і високий професіоналізм учасників ліквідації страшної катастрофи,вшановуємо пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям і здоров’ям, захищаючи нас від атомного лиха, хто пішов у вічність заради майбутнього свого народу, кому ми зобов’язані можливістю жити і працювати. Ми висловлюємо щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність і героїзм.

  Час невпинною ходою віддаляє нас від тієї страшної Чорнобильської трагедії, але не загоює ран учасників тих подій, у пам’яті яких вона залишила багато зарубок. Цей день важливий для кожного ліквідатора і він ще раз нагадує про їх подвиг. Наші герої Чорнобиля гідні того, щоб приклад безкорисливого боргу знали і пам'ятали наші нащадки.

Головним, в ті напружені дні, було захистити світ від проникаючої дії атомного випромінювання. Цінною власного здоров’я та життя, завдяки мужності учасників ліквідації аварії вдалось врятувати світ від ядерної небезпеки.                                             Наслідки Чорнобиля відчуватимуться ще сотні літ. Фото без опису

У цей пам'ятний день, благочинний Знам’янського округу митрофорний протиієрей В.Мазурок, настоятель Храма Преподобного Сергія Радонезького відправив заупокійну Літургію за жертвами Чорнобильської катастрофи.  

Фото без описуЦього ж дня відбулася хода до пам’ятного знаку на честь знам’янчан та мешканців району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, де і відбувся мітинг-реквієм.

 

 

Участь у ході взяли керівництво міської ради,  ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, трудові колективи підприємств, установ, організацій міста, громадськість.                                                                  

Фото без опису«Сьогодні ми вшановуємо тих, хто, не шкодуючи свого здоров’я, самовіддано виконав свій обов’язок і став на шляху згубної радіації. Ми схиляємо голови перед героями, яких уже немає серед живих. Низький уклін перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів, які не думали про нагороди, відзнаки, не ховалися за спини товаришів, навіть не усвідомлюючи, на яку особисту небезпеку вони наражалися. Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській атомній станції,  від усього серця бажаю вам і вашим рідним міцного здоров’я, мирного неба, щастя, добра на довгії роки і всім знам’янчанам – чистого неба, спокою та миру!»  -  звернувся до присутніх міський голова  Філіпенко Сергій  Іванович.

 

На знак вшанування пам’яті про тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи людство від атомного лиха, учасники зібрання поклали корзини та живі квіти до пам’ятного знаку на честь знам’янчан та мешканців району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Фото без опису


Знам’янсчани хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять героїв-ліквідаторів та запалили лапмадки пам’яті.

Фото без опису

 

 

 

 

За роки, що минули після катастрофи, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов’язаний із використанням високих, і, нерідко, небезпечних технологій.

 

Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха.Фото без опису

 

Сьогодні ми повною мірою розуміємо, наскільки велику і масштабну справу зробили ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи. Їхній подвиг ніколи не піддасться історичному переосмисленню – вони зробили це в ім’я людства. І ми не маємо права забувати про це.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень