Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Тариф на проїзд у міських автобусах - незмінний

Дата: 10.12.2019 13:54
Кількість переглядів: 1335

Фото без описуДнями в різних групах Facebook з’явилась інформація про те, що проїзд у міському транспорті незабаром  коштуватиме  8 гривень. Автор посту посилався на міську газету «Знам’янські вісті». Але зауважимо: в газеті надруковано ПРОЕКТ рішення виконавчого комітету. Проект «Про встановлення тарифу на перевезення пасажирів на міських автобусних  маршрутах загального користування м. Знам’янка»  і розрахунки перевізника знаходяться у відкритому доступі, охочі можуть ознайомитися із ними на сайті Знам’янської міської ради в розділі «Проекти рішень виконавчого комітету за грудень 2019 року». 

Перевізник дійсно звернувся до міської влади стосовно необхідності підвищення тарифу до 8 гривень. 

Днями міський голова провів робочу нараду за участю перевізника та відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі, на якій розглядалися розрахунки вартості проїзду, покращення умов перевезення пасажирів та можливість пільгового перевезення школярів до навчальних закладів. 

Також розглядалося питання про оголошення проведення повторного конкурсу з перевезення  пасажирів  на  міських  автобусних  маршрутах на об’єктах, на яких конкурс не відбувся через відсутність претендентів (маршрути № 6, 9, 2, 5,3). 
На нараді перевізник Сергій Постика проінформував: «Востаннє автобусний парк оновлювався у 2010 році. Хоча один новий автобус (червоний, котрий курсує із міста до селища) вдалося придбати в 2015 році. Тариф до 5 гривень 50 копійок було підвищено в квітні 2018 року. Самі розумієте: за цей час підвищувалася мінімальна заробітна плата, вартість  запчастин. 

А за маленьку - на рівні 2018 року - заробітну плату водії й кондуктори відмовляються працювати, звільняються. Але підвищити тариф до 8 гривень треба не тільки, щоб підвищити заробітну плату своїм працівникам. Планую придбати два нових автобуси, які відповідають екологічним стандартам(не нижче Євро 3).»

На даний час проект про встановлення тарифу знаходиться на обговоренні, для цього законодавчо відведено 30 днів. І тільки після цього буде прийнято рішення про встановлення вартості проїзду. 

На сьогодні тариф на проїзд у міських автобусах залишається незмінним. 

Відділ економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень