Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Громада міста Знам’янки відзначила 76-річницю визволення Знам’янщини від фашистських загарбників

Дата: 10.12.2019 11:35
Кількість переглядів: 1243

Фото без описуНастала сімдесят шоста зима відродження й священної пам’яті знакової дати, коли під час окупації нацисти розстріляли, закатували, повісили у місті Знам'янці 725 місцевих жителів і військовополонених, 207 юнаків і дівчат вивезли на каторжні роботи до Німеччини… 

В цей день ми традиційно вшановуємо пам’ять  про воїнів, які загинули в боях за визволення Знам’янки, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.

Фото без опису9 грудня  громада міста Знам’янки  відзначила 76-річницю визволення Знам’янщини від фашистських загарбників. У міському Палаці культури відбулися урочистості за участі керівництва міста, ветеранів Другої світової війни,  представників депутатського корпусу, підприємств, організацій та установ міста, учнівської молоді та громадськості міста.

Фото без описуУрочистості відкрила театральна постановка у виконанні акторів, народного аматорського театрального колективу "Діалог", керівник С.Бойко. Ведучі заходу В.Петрашова та Р.Павловський. 

Міський голова Сергій Іванович Філіпенко, звертаючись до ветеранів, відзначив, що героїчне життя дідів та прадідів стало прикладом для молодого Фото без описупокоління  у любові до рідної землі та побажав миру, здоров’я та достатку для кожної знам’янської  родини.    

Вдячність ветеранам, солдатським вдовам, трудівникам тилу висловили у своєму виступі голова Знам’янської міської організації ветеранів України Ганна Бабійчук.

Під час заходу міський голова Сергій Іванович Філіпенко привітав квітами зі святом ветерана Другої Світової Війни Куценко Софію Іванівну.

Святковий настрій всім присутнім створили народний аматорський ансамбль української пісті і танцю "Барвінок", кер. Заслужений Фото без описупрацівник культури України Є.Мельниченко, хореограф Т.Часник; хореографічний колектив бального танцю "Грація", кер.В.Кондратюк; студія вокального співу "Melos", керівник Р.Павловський.

Цього ж дня поважна делегація у кладі: міського голови Філіпенка Сергія Івановича, голови Знам’янської організації ветеранів України Бабійчук Ганни Олексіївни, членів президії Знам'янської організації ветеранів України: Власенко Михайла Івановича, Кобилінського Михайла Птеровича, Іванова Фото без описуПетра Євтихійовича, депутата міської ради, Антоненко Олега Савелійовича поклали квіти до Обеліску Слави та Стелли пам’яті на меморіальному кладовищі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень