Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Стихійна торгівля продуктами харчування – загроза епідемічному добробуту населення

Дата: 05.12.2019 16:56
Кількість переглядів: 1157

Стихійна торгівля продуктами харчування – загроза епідемічному добробуту населення, оскільки є потенційно небезпечною для споживача.

Проблема стихійної торгівлі доволі складна. Адже йдеться про самосвідомість громадян, їх бажання чи небажання жити цивілізовано.

Будь-який харчовий продукт, що реалізується «стихійно», тобто в невстановлених місцях, у приватних осіб або такий, що немає відповідного маркування, належним чином не упакований може вважатись потенційно небезпечним. 

Якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряють, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил. Придбання харчових продуктів на стихійних ринках – це шлях до різних інфекційних захворювань та високий ступень ризику для здоров’я.

А тому ще раз звертаємось до всіх громадян: краще всього купувати продукти харчування в офіційних магазинах і ринках. Це може гарантувати безпеку та якість харчових продуктів, а також надасть можливість у разі виникнення будь-яких негараздів подати у судові органи позов на відшкодування завданих збитків або шкоди здоров’ю.

Відділ економічного розвитку, 
промисловості, інфраструктури 
та торгівлі виконавчого комітету
Знам’янської міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень