Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

1 грудня – Всесвітній день боротьби із СНІДом

Дата: 03.12.2019 13:42
Кількість переглядів: 1288

Фото без описуСиндром набутого імунодефіциту (СНІД)  – особливо небезпечна інфекційна хвороба, що викликається вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ). Масове розповсюдження цієї хвороби в усьому світі та в Україні створює загрозу особистій, громадській та державній безпеці, спричиняє важкі соціально-економічні та демографічні наслідки, що зумовлює необхідність вжиття спеціальних заходів щодо захисту прав і законних інтересів громадян та суспільства. 

Україна залишається лідером у Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції. За оцінками експертів, в Україні з ВІЛ-інфекцією живе близько 290 тисяч осіб. І тільки кожен другий знає про свій діагноз. СНІД спричиняє смерть мільйонів дорослих людей у розквіті сил. Він призводить до розвалу, зубожіння родини, послаблює потенціал робочої сили, перетворює мільйони дітей на сиріт і загрожує єдності соціальної та економічної галузей суспільства і політичної стабільності народів.

Нині загальновизнано, що СНІД перетворився на глобальну катастрофу. І подолати цю «чуму 21 століття» можливо тільки зусиллями всього людства. Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких від цієї інфекції, бо СНІД може увійти практично у кожен дім, кожну сім’ю.

1 грудня – Всесвітній день боротьби із СНІДом. Тож 2-го грудня відділом молоді, спорту та охорони здоров’я, відділом культури і туризму та обласною громадською благодійною організацією «Повернення до життя», традиційно було проведено анонімне, безкоштовне тестування на ВІЛ та гепатит «С». 

Цього року на тестування прийшло 30 осіб небайдужих до свого здоров’я та здоров’я своїх близьких на щастя, інфікованих не виявлено.
Спеціалісти кваліфіковано брали аналізи, надавали консультації та роз’яснення щодо запобігання хворобам які передаються статевим шляхом.

Відвідувачі отримували засоби контрацепції та «Абетку самозахисту».

Дякуємо всім, хто пройшов анонімне тестування. 

Відділ молоді, спорту та 
охорони здоров’я


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень