Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чи знаєш ти, що таке гендерна рівність?

Дата: 29.11.2019 09:09
Кількість переглядів: 1288

Фото без описуВ рамках Всеукраїнської  акції «16 днів проти насильства»  в Знам’янській міській  бібліотеці – філії №3 було проведено годину спілкування "Рівні права, рівні можливості»" для учнів  8 класу НВК «Знам’янська ЗШ  I-IIIст.№2-ліцей. 

Захід розпочала завідуюча бібліотекою Сатир Наталя, яка наголосила, що ми все дедалі частіше чуємо і використовуємо слово “ґендер”. Часто думаючи, що це поняття, яке торкається  виключно захисту прав жінок.

Фото без опису Проте це не так. В нашій країні прийнято Закон про рівні права та можливості жінок і чоловіків. Отже ґендер – це те, що стосується нас всіх, бо всі ми є людьми, і, як все живе в природі, поділяємося на дві статі. Чим же «гендер» відрізняється від статі? Саме над цим питанням роздумували і аналізували під час зустрічі.

На захід були запрошені гості: головний спеціаліст відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Сугарей Андрій Олегович та головний спеціаліст «Знам’янського бюро правової допомоги» Волохова Альонна Олегівна.

Вони більш детально розповіли що таке «гендерна рівність», «гендерна Фото без описудискримінація» та чому вважається, що поняття “ґендер” є ключовим у поступі будь-якої країни до демократії і щасливого, заможного життя?

Учні активно брали участь у дискусії, висловлювали свою думку. В кінці зустрічі всі разом дійшли висновку: потрібно добре знати та пам’ятати закони, які забезпечують гендерну рівність в нашій країні та самим неухильно їх дотримуватися.

Присутні мали можливість ознайомитися з інформаційними листівками які їм були запропоновані.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень