Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Вогонь скорботи в серці навіки

Дата: 25.11.2019 08:30
Кількість переглядів: 1258

Фото без описуБільшого страхіття, ніж Голодомор, уявити важко. Саме тому, – у День пам’яті жертв голодоморів – вся велика знам’янська громада віддала данину шани та пам’яті тим, чиє життя трагічно обірвалося у ті далекі страшні роки.

Звертаючись до присутніх, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Гребенюк Сергій Анатолійович зазначив: «В цей день Україна схиляє голову перед пам’яттю мільйонів людей, що стали жертвами голодомору 1932 – 1933 Фото без описуроків. Вони були винними лише в тому, що були українцями, хотіли жити й господарювати на своїй землі.   Ми не в змозі згадати всіх поіменно, бо гинули цілі родини, вимирали села. Але й забувати тієї жахливої трагедії не маємо права. Сьогодні наш святий обов’язок перед пам’яттю мільйонів загиблих Фото без описуземляків – зберегти єдину і незалежну Україну. Щиро зичу всім нам сили, єдності, мудрості».

Вже традицією стало проводити у День пам’яті жертв голодоморів загальноукраїнську хвилину мовчання. Тож, разом із усією українською громадою, представники знам’янської громади схилили голови в глибокій Фото без описужалобі за нашими співвітчизниками, які загинули голодною смертю, аби зберегти пам’ять про них заради миру та злагоди в соборній незалежній Україні.

Заупокійну літію відправив настоятель парафії Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ Іван Проць, а присутні на мітингу покладали до пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій живі квіти та лампадки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень