Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Гідний поваги народ, має пам’ятати кожного, хто віддав своє життя за Свободу, Гідність та Незалежність нашої Держави

Дата: 22.11.2019 11:47
Кількість переглядів: 1569

Фото без опису21 листопада біля пам’ятного знаку «Героям,загиблим за свободу та незалежність України» на площі "Героїв Майдану" було людно: небайдужі знам’янчани зібралися, з нагоди відзначення  Дня Гідності та Свободи.   

Представники влади, трудових колективів підприємств, установ та організацій, громадськість прийшли вшанувати Героїв Небесної Сотні й усіх українських вояків, які беруть участь у бойових діях на Сході України, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній й суверенній державі.

Фото без описуУсі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх.

Хвилиною мовчання і покладанням квітів присутні вшанували пам’ять всіх загиблих за свободу і незалежність держави, за гідне майбутнє і процвітаючу Україну, за обраний європейський шлях.

Заходи продовжилися у міському Палаці культури, де відбувся інформаційно-просвітницький захід «Зима, що нас змінила».

Фото без описуЗвертаючись до присутніх міський голова Сергій Іванович Філіпенко зазначив, що 21 листопада ми вшановуємо усіх героїв, в чиїх серцях палає сміливість та прагнення до справедливості, вшановуємо Героїв Небесної Сотні та усіх українських вояків, які беруть участь у бойових діях на Сході України, усіх тих, хто власним життям демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній й суверенній державі. 

"Всі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь. Я   щиро дякую кожному з вас  за те, що ви Фото без описупереймаєтесь долею нашої держави, за все те, що ви робите для того, щоб світ побачив нову Україну - горду та величну", підкреслив очільник міста.

Зранку в усіх храмах  міста молилися  священики усіх конфесій.  Священнослужителями  було проведено  поминальні молебні  на вшанування пам’яті загиблих  майданівців, те що вони зробили – символ незламності. У своїй промові  настоятель храму  Успіння Пресвятої Богородиці української греко-католицької церкви м.Знам’янки  отець Іван закликав не тільки  шанувати героїв, а й продовжувати  розпочаті  ними Фото без описусправи, серед  іншого, боротьбу за свободу та гідність людини, за демократичні  зміни в Україні. 

 «Хочу обійняти  тих,  хто вижив, під час нападу, під час Революції  Гідності. Сьогодні хочу закликати  всіх, не бути байдужими, а сісти на передніх рядах у нашому суспільстві. Я дуже переконаний  що кожен із нас, живучи своє життя, цей дух Революції  Гідності, здатності і вміння до змін, мають зберегти в своєму серці. Щоб в кожному з нас був  сильний дух, щедрість душі  і міцна віра. Слава Україні! Слава Ісусу Христу!», – сказав  о. Іван.  

Фото без описуОрганізований міським Палацом культури (дир. А.Альошина) інформаційно-просвітницький захід «Зима, що нас змінила…» (сценарист В.Запісочна) перенесло глядачів у роки Революції Гідності. Присутні затамувавши подих дивилися події, які розгорталися у них на очах. Під час заходу ведучі згадували про патріотизм і мужність громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору. 

В рамках патріотичного виховання молоді до театралізованих уривків були залучені учні нашого міста. Велика подяка адміністрації ДНЗ "Знам'янський професійний ліцей" та учням - Мартинено Ю., Босій Ю., Луньовій Т., Капелюсі Фото без описуВ., Шевелі Д., Кіріченко М., Волкову Д.,  ЗШ I-IIIст. №1 імені Т.Г. Шевченка - Корж А., Круку О., Бугай Р. ЗШ I-III ст.№4, Калюж В., Багно Л. 

До глибини душі усіх присутніх зачарував виступ Лізи Гончарової та гарні пісні пролунали у виконанні учасників студії вокального співу "MELOS"міського Палацу культури (кер. Р.Павловський). 

Проникливі слова, що у той вечір лунали зі сцени не тільки не залишили нікого байдужими, а й на багатьох обличчях можна було помітити сльози на очах.

Гідний поваги народ, має пам’ятати кожного, хто віддав своє життя за Свободу, Гідність та Незалежність нашої Держави.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень