Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чергове засідання виконавчого комітету Знам’янської міської ради

Дата: 21.11.2019 09:42
Кількість переглядів: 1259

Фото без описуПід головуванням міського голови Філіпенка Сергія Івановича 14 листопада  2019 року пройшло чергове засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено  13 проєктів рішень,  затверджено 12.

Виконавчим комітетом прийняті рішення з питань соціального захисту дітей: прийняті  рішення щодо здійснення правочинів з майном, власниками або користувачами якого є неповнолітні та малолітні діти; надано статус  дитині, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; призначено  опікуна  над майном, яке належить дитині-сироті.

Погоджено  Програму економічного і соціального розвитку міста Знам'янки на 2020 рік з переліком інвестиційних проектів, реалізацію яких  передбачається здійснювати у 2020 році за рахунок коштів державного та міського бюджету інвестиційного спрямування.

Програма розроблена  у рамках виконання Закону України "Про  місцеве  самоврядування  в  Україні"  у  частині  формування  програмних  документів  економічного  і  соціального розвитку  міста з метою створення умов для поліпшення життєдіяльності населення  міста шляхом забезпечення соціальних стандартів і державних соціальних норм, підвищення рівня надання медичної допомоги жителям міста, покращення якості житлово-комунальних послуг в місті, підвищення якості дошкільної та загальної середньої освіти.  

Заслухано звіт про роботу відділу  молоді, спорту та охорони здоров’я. Протягом поточного року відділом скоординовано роботу відділів, служб та центрів  по реалізації у місті положень Законів України «Про  запобігання та протидію домашньому насильству», «Про протидію торгівлі людьми». Продовжується робота по видачі посвідчень багатодітним сім’ям. За звітний період було видано 59 посвідчень батьків та  224 посвідчення  дітей з багатодітної сім'ї. Окремий напрямок роботи – оздоровлення дітей. У звітному періоді оздоровчими послугами було забезпечено 72 категорійні дитини, які мали змогу відпочити у таборах області та за її межами. 

У галузі фізичної культури та спорту організовано та проведено 32 заходи, серед яких: першість міста серед аматорських команд з гандболу, баскетболу, легкої атлетики,  змагання з видів спорту серед ветеранів (футбол, гандбол, шахи); товариські зустрічі з баскетболу, футболу, волейболу, гандболу, міні – футболу,  Всеукраїнський турнір з гандболу, Всеукраїнські змагання з велоспорту, міські змагання з військово – спортивних багатоборств та ін. Організовано та проведено на базі міста 2 обласні заходи: Тато, мама, я – спортивна сім’я, олімпіада Кіровоградщини. За підтримки відділу збірна команда міста посіла почесне 2-ге місце у Чемпіонаті області з футболу. Забезпечено виплати стипендій обдарованим спортсменам міста за високі досягнення у спорті. 

На виконкомі заслухано інформацію про стан виконання Програми розвитку фізичної культури та спорту в місті Знам’янка на 2017 – 2021 роки за 9 місяців 2019 року.

Під керівництвом вчителів фізичної культури Знам’янської спеціальної загальноосвітньої школи – інтернат І-ІІІ ступенів учні беруть участь у міських, обласних та Всеукраїнських змаганнях.   У спартакіаді серед дітей-інвалідів приймали участь 10 дітей.  Продовжує діяти група для дітей інвалідів “Інваспорт” при відділенні з легкої атлетики Знам’янської КДЮСШ під керівництвом старшого тренера-викладача І.Поплавка, займаються 2 дитини з обмеженими можливостями.  
Відділом налагоджена тісна співпраця з з громадськими організаціями, які працюють по напрямку розвитку фізичної культури та спорту

З метою підтримки спортивного руху ветеранів відділом молоді, спорту та охорони здоров’я організовано проведення першості міста  з шахів та шашок та забезпечено участь збірної команди ветеранів спорту в обласному спортивно-масовому заході «Спорт для всіх – радість життя». 

В рамках відзначення Дня фізичної культури та спорту проведено товариську гру з футболу між ветеранами міста та району. Протягом  звітного періоду продовжується виплата стипендій за високі досягнення у спорті 23-м спортсменам міста.

Заслухано інформацію про стан виконання Міської комплексної програми «Молодь Знам’янщини на 2018-2021 роки  за 9 місяців 2019 року.

Налагоджена співпраця з молодіжними громадськими організаціями, які працюють у напрямку розвитку спортивного руху.
В період оздоровчої кампанії 2019 року проводилась робота щодо оздоровлення та відпочинку обдарованих та талановитих дітей. Протягом звітного періоду оздоровчими заходами охоплено 320 таких дітей.

За рахунок путівок, виділених департаментом соціального захисту населення ОДА,  оздоровлено в МДЦ «Артек», УДЦ «Молода гвардія», та обласних таборах 73 категорійні дитини з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Заслухано  інформацію  про хід виконання Програми розвитку земельних відносин в м.Знам’янка на 2016-2020 роки  за 2019 рік.

Роботи з інвентаризації земель міста продовжуються постійно, в основному за кошти землевласників та землекористувачів. ш
Створена автоматизована система ведення державного земельного кадастру міста. Державний земельний кадастр містить систему необхідних відомостей і документів про правовий режим земель, їх розподіл серед власників землі та землекористувачів, у тому числі орендарів, за категоріями земель, про якісну характеристику і народногосподарську цінність земель.

У місті вже значна кількість земельних ділянок отримали свій  уніфікований кадастровий номер  і пройшли реєстрацію у системі, яка може  повністю задовольнити  необхідною  інформацією  як у цифровому, так і у графічному вигляді  зацікавлених юридичних та фізичних осіб.

Затверджено акти обстеження зелених насаджень за серпень 2019 року.

                                           
Відділ загальний, контролю та роботи із зверненнями громадян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень