Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Торгівля людьми – проблема ХХІ століття

Дата: 19.11.2019 13:42
Кількість переглядів: 1189

Фото без описуВ рамках Всеукраїнської акції  «16 днів проти насильства» у привітній і затишній атмосфері бібліотеці комунального закладу "Знам'янська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради" відбулася   інформаційна  година «Торгівля людьми – сучасна форма рабства».

На захід були запрошені учні восьмого та дев’ятого класів Знам’янської спеціалізірованої школи-інтернат.

І це невипадково, бо саме молодь є тією вразливою категорією, що може опинитися в тенетах сучасного рабства. Тож, метою заходу було підвищення рівня інформованості про проблему торгівлі людьми, а також звернути увагу на те, що потрібно зробити щоб убезпечити себе та своїх близьких, які приймають запрошення на роботу, навчання, відпочинок  за кордоном, від небажаних Фото без описунаслідків.

Поки наша держава вчиться захищати своїх громадян вони повинні самі потурбуватися про себе, бути юридично грамотними, знати, де на них може чекати небезпека, учитися на гіркому досвіді інших, вміти себе страхувати і у разі потреби, захищати. 

Саме на цьому у своїх доповідях зосередили спеціалісти відділу молоді, спорту та охорони здоров’я А.Сугарей та служби у справах дітей В.Гнатюк.

Старшокласники переглянули документальний фільм-предосторогу «Станція призначення - життя», у якому в доступній для сприйняття формі продемонстровано, як захистити себе, не наскочити на шахрайство, пов’язане з цим жорстоким бізнесом.

Торгівля людьми, як це не жахливо, поширюється в світі. Люди, що потрапили в таку ситуацію, пережили поневіряння, страх та сором, отримали психічну травму, а в багатьох випадках втратили здоров’я. Такі люди потребують допомоги, та не завжди знають куди звернутися.

Фото без описуКласним керівникам були видані друковані інформаційні матеріали на тему: «Протидія торгівлі людьми»,  для розповсюдження у навчальному закладі.

Попереджений - значить убезпечений! Тож сподіваємось, що озброївшись інформацією учні ніколи не потраплять у негаразди пов’язані з «сучасним рабством». 

Шановні читачі, якщо у вашому житті трапилася ситуація де ви відчули прояви експлуатації, примусової праці, підневільного стану, не зволікайте, зверніться  за консультацією до відділу молоді, спорту та охорони здоров’я  Знам’янського міськвиконкому за телефоном 2-20-17, або на Кіровоградську гарячу лінію з протидії торгівлі людьми (094) 93-89-087.

Начальник відділу
молоді, спорту та охорони здоров’я                                                         Р.Ладожинська 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень