Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Особлива увага дітям сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах

Дата: 15.11.2019 11:47
Кількість переглядів: 1206

Фото без описуНайуразливіші верстви населення - категорії людей, які потребують посиленої уваги влади та повного забезпечення соціальними послугами.

На виконання міської комплексної програми «Молодь Знам’янщини», згідно плану роботи ЦСССДМ, з метою запобігання дитячій безпритульності та бездоглядності, захисту прав дітей, соціальної підтримки членів сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі службою у справах дітей 12 листопада було здійснено відвідування сімей вищезазначених категорій.

Під час візиту було встановлено, що, нажаль, не всі батьки підтримують належні санітарно-гігієнічні умови проживання. При відвідуванні сімей з’ясовано, що основними проблемами батьків є: безробіття, низький рівень виховного потенціалу батьків, неналежне виконання батьківських обов’язків та догляд за дітьми, проблеми спілкування батьків та дітей.

Соціальними працівниками складено оцінки потреб сімей, щодо яких надійшла інформація, здійснено моніторинг функціонування наявних на обліку сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах.

З  батьками проведено попереджувально-роз’яснювальну роботу щодо наслідків неналежного виконання ними  батьківських обов’язків  відносно малолітніх та неповнолітніх дітей, недопущення вчинення жорстокого поводження та насильницьких дій щодо дітей, а також роз’яснено юридичну складову даного питання. Здійснено профілактику негативних явищ, соціально-небезпечних хвороб та ризиків залежностей. 

За результатами відвідування, центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді складено відповідні документи, зроблено висновки щодо стану батьківського потенціалу та забезпечення належних умов для утримання і виховання дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень