Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту  міста Знам’янки

Дата: 07.11.2019 10:32
Кількість переглядів: 1208

Фото без описуВідповідно до розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 19 вересня 2019 року №1030-р «Про організацію та проведення командно-штабного навчання у м.Знам’янка» відбулося командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту  міста Знам’янки на тему : "Дії органів управління та сил Знам’янської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи Фото без описуцивільного захисту Кіровоградської області  у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період". 

Метою тренування є удосконалення навичок керівників у приведенні підпорядкованих органів управління в готовність до дій за призначенням, надання практичних навичок із збору, обробки та аналізу інформації про Фото без описуобстановку, підготовки даних про прийняття рішення, планування дій органів управління та сил, своєчасного доведення задач до підлеглих, безперервного управління ними у ході проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт. 

В навчанні взяли участь: міський голова Сергій Іванович Філіпенко, заступник керівника навчання - начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Слінченко Володимир Андрійович, начальник штабу керівництва навчанням - заступник начальника відділу оповіщення, планування заходів цивільного захисту – заступник начальника пункту Фото без описууправління голови облдержадміністрації управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Плачинда Олександр Іванович, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Гребенюк С,А., члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій; керівники спеціалізованих служб цивільного захисту міста; керівники підприємств, установ та організацій міста.

Дуже важливо відпрацювати дії та комунікацію міської влади і усіх відповідних органів на випадок надзвичайних ситуацій. Такі навчання дають змогу лише підвищувати Фото без описурівень взаємодії між рятувальними та комунальними службами міста і завжди бути напоготові», – зазначив очільник міста.

В ході навчань відпрацьовувалися заходи реагування на можливі надзвичайні ситуації:

  • При несприятливих погодних умовах
  • Вибух газу  приміщенні газової котельні комунального закладу "Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка" 
  • Розлив ртуті у приміщенні навчально-виробничого комплексу "ЗОШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей".
  • Фото без описуАварія на залізничній станції Знам'янка, внаслідок чого зійшло з колії дві цистерни з аміаком.
  • Виникнення спалаху африканської чуми свиней.
  • Виявлення і знешкодження боєприпасів часів великої вітчизняної війни на території КП «Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня». 

В ході командно-штабного  навчання  відпрацьовано питання щодо дій органів управління, керівників служб цивільного захисту, підприємств, установ, організацій та сил цивільного захисту міста у разі виникнення та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Практично виконанні заходи з локалізації та ліквідації наслідків виникнення можливих надзвичайних ситуації у зимовий період та аварій на системах життєзабезпечення населення. Відпрацьовані дії аварійних служб міста та порядок залучення сил міських спеціалізованих Фото без описуслужб цивільного захисту.

Заходи передбачені Планом проведення навчань виконано в повному обсязі, за результатами відпрацювання теоретичних та практичний ввідних відмічається злагоджена робота міської комісії з питань ТЕБ і НС, штабу з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій та керівників спеціалізованих служб цивільного захисту.

Підсумовуючи захід міський голова Сергій Іванович Філіпенко зазначив, що навчання продемонструвало згуртованість дій органів управління та сил цивільного захисту, та їх готовність працювати в екстремальних умовах під час ліквідації надзвичайних ситуацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень