Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Українська мова-мова єднання

Дата: 06.11.2019 14:00
Кількість переглядів: 1209

Фото без описуМи – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу. Традиційно, до Дня української писемності та мови, в читальній  залі Знам’янської бібліотеки-філії №3 був  проведений  мовленнєвий тренінг «Спілкуймося українською», яий підготувала бібліотекар Наталя Сатир  у співпраці з психологом Знам’янського міськрайонного відділу Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області Наталією Півторак .

Учасниками заходу були клієнти  пробації . Метою проведення такого  заходу  було  підвищення  рівня обізнаності щодо історії нашого народу та поваги й шанування того, чого ми не помічаємо – здатності мати свою мову. Тому,що останній час мішаниною двох мов – української та російської – говорить частина людності України, хоч загальновизнано, що користуватися сумішшю двох мов – це одне з найтривожніших явищ соціального характеру.

Фото без описуСкалічена мова отупляє людину, зводить її мислення до примітиву. Суржик в Україні є небезпечним і шкідливим, бо паразитує на мові, що формувалася впродовж віків, загрожує змінити мову, яку прийняв Тарас Шевченко, показавши світові її красу й силу.

Зараз маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати: «Ми – українці!». Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів!

Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень