Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста

Дата: 30.10.2019 16:00
Кількість переглядів: 1166

Відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста. До уваги учасників семінару були представлені для вивчення зміни до Конституції України, інформаційні матеріали щодо актуальних змін норм чинного законодавства в інших галузях права.

Начальник юридичного відділу Ю.Данільченко довів до відома учасників семінару – практикуму інформацію про прийняті нормативно – правові акти Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Були розглянуті зміни до законодавства про запобігання корупції щодо повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції, податкового законодавства щодо запровадження в господарській діяльності суб’єктів господарювання реєстраторів розрахункових операцій та припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців, про захист прав споживачів фінансових послуг, проведення та оформлення перевірок Держпраці, впровадження електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів та інші. 

Про зміни, внесені до Конституції України Верховною Радою України дев’ятого скликання, та схвалені проекти змін до Конституції доповідала головний спеціаліст юридичного відділу О.Буріко. Особливу увагу учасників семінару – практикуму було зосереджено на новій редакції статті 80 Конституції (щодо недоторканості народних депутатів України), яка набуде чинності з 01.01.2020 року.

Так, згідно зазначеної норми народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп. 

Були розглянуті схвалені Верховною Радою України проекти змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи), статті 81 (щодо додаткових підстав припинення повноважень народного депутата України), статей 85 та 101 (щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України), статті 93 (щодо законодавчої ініціативи народу), статті 106 (щодо повноважень Президента України), статті 131-2 (щодо скасування адвокатської монополії), статті 133 (щодо перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей).

Під час семінару були обговорені актуальні питання децентралізації та адміністративної реформи, їх вплив на розвиток регіону та міста Знам’янки. 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень