Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Знам’янщина відзначила 75-у річницю визволення України від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2019 15:28
Кількість переглядів: 1305

Фото без описуПам’ять про велику війну і Велику Перемогу  живе в нас генетично, бо перейшла нам у спадок, як колір очей і риси обличчя переходять від батьків дітям і онукам. Визволення України від фашистських загарбників ввібрало в себе  два найсильніших людських почуття: невимовну тугу про тих, хто вже ніколи не повернеться з бою і радість за величний дар від воїнів-визволителів – мирне життя для теперішніх і прийдешніх поколінь світу.

Урочисті заходи з нагоди річниці визволення України проходять сьогодні Фото без описупо всій країні. Українці віддають данину пошани тим, хто майже сім десятиліть потому звільнив нашу рідну землю від фашистської неволі підтверджуючи те, що ніхто не забутий і ніщо не забуте. Низько вклоняються своїм визволителям і мешканці Знам’янщини.

Цього дня, громадськість міста, представники міської організації ветеранів України, трудових колективів підприємств, установ, організацій міста, помічник-консультант народного Депутата України Олеся Довгого Андрій Клименко на чолі з керівництвом міста Знам’янки взяли участь у Фото без описуурочистій ході, мітингу-реквіємі та покладанні квітів до пам`ятних місць, пов`язаних із подіями 1941-1945 років. 

Перед учасниками мітингу - реквієму  виступили: міський голова Філіпенко Сергій Іванович, голова міської організації ветеранів України Ганна Олексіївна Бабійчук. 

Сергій Іванович зачитав пронизливі до глибини душі слова що написані на меморіальній стелі, зазначивши, що наша пам’ять, наші серця крізь роки бережуть глибоку вдячність воїнам-визволителям. 
«Доземний уклін Вам, творцям Великої Перемоги – всім, хто боровся з ворогом на фронтах Другої світової війни, на окупованій території, хто працював в тилу. Для кожного з нас, шановні ветерани, Ви є взірцем подвигу, мужності, любові в ім’я життя на землі.  Бажаю кожній родині – здоров’я, добробуту, тепла й затишку, а найголовніше — Миру та віри у те, що завтрашній день буде світлішим і щасливим»- сказав у своїй промові Сергій Іванович.

Фото без опису

«Дорогі ветерани, я не говорю фронтовики, тому що їх залишилося всього 13 і вони не в силах бути присутніми на заході. Але ми повинні берегти і шанувати наших визволителів. Як добре було сказано ведучими про ті події, які мають таку важливу історичну цінність і збирають нас на це священне місце. Меморіальне кладовище - це центр вічної пам’яті де знаходиться 628 могил загиблих різних національностей, 9 братських могил, де  поховано  200 воїнів. Їх рідні просять щоб це священне місце стало більш людяним. На цьому місці проводяться уроки пам’яті. Дорогі наші Фото без описуветерани,  ми вклоняємося вам до землі, здоров’я вам, сили, миру, довголіття. Вічна пам’ять загиблим. Нехай пам’ять про них завжди буде у наших серцях і передається із покоління в покоління», - підкреслили у своїй промові Ганна Олексіївна. 

Ми   завжди   пам'ятатимемо   тих   солдат-визволителів,   які   не   повернулися з воєнних доріг. У знак глибокої пошани ми схиляємо голови перед світлою і незабутньою пам’яттю тих, хто віддав своє життя захищаючи наше. Пам’ять загиблих героїв у роки війни присутні Фото без описувшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Благочинний Знам’янського округу митрофорний протоієрей о. Василь (Мазурок) відслужив на меморіальному кладовищі панахиду за загиблими в роки війни.

Учасники мітингу вшанували пам’ять людей, що поклали життя за нашу Батьківщину, хвилиною мовчання та покладанням квітів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень