Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Сімдесят восьма сесія міської ради

Дата: 25.10.2019 16:50
Кількість переглядів: 1334

Фото без описуПід головуванням міського голови С.Філіпенка, за участі секретаря міської ради Н.Клименко 25 жовтня 2019 року розпочато роботу чергової сімдесят восьмої сесії міської ради. 

Перед початком пленарного засідання присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих знам’янчан в зоні АТО.
Міський голова запросив депутатів та всіх присутніх взяти участь 28.10.2019 р. у відзначенні у 2019 році річниці визволення України від фашистських загарбників (збір біля Центру дитячої та юнацької творчості о 10.50).

25 жовтня 2019 року міська рада затвердила 20 депутатських запитів, 1 запит не було підтримано депутатами.
За результатами голосування міська рада не підтримала проекти рішень: «Про внесення змін до Міської комплексної програми протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням міської ради від 18 березня 2016 року №152» та «Про звернення депутатів Знам’янської міської ради сьомого скликання Кіровоградської області до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо ситуації, пов’язаною із імплементацією так званої «формули Штайнмаєра»».

Фото без описуНа сесії міської ради були присутні мешканці житлового будинку по вул. Глібка,2, які звернулися щодо виділення коштів на виготовлення ПКД для ремонту даного будинку. Міським головою було відзначено, що наразі, виділення коштів є недоцільним у зв’язку з тим, що незначний час, що залишився до кінця року, не дасть можливості провести виготовлення ПКД та її експертизу, а збільшення заробітної плати з 01.01.2020 року та інших витрат, що є складовими вартості робіт, призведуть до необхідності перегляду документації, повторної експертизи, зайвих витрат бюджетних коштів. Натомість Сергій Іванович гарантував, що при формуванні проекту міського бюджету на 2020 рік будуть передбачені кошти, як на виготовлення ПКД, так і на виконання робіт для ремонту будинку по вул. Глібка,2.

Голосування за проект рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 14 січня 2019 року № 1754 «Про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік»» відбувалося за кодами програмної класифікації, а по управлінню МА та ЖКГ – по об’єктах.
Фото без описуПід час голосування, депутати не підтримали виділення коштів:
на встановлення світлофору по вулиці Віктора Голого (перехрестя з вул. В’ячеслава Чорновола) – 650000 грн.;
збільшення бюджетних призначень на зимове утримання доріг на суму 200000 грн. (на початку року сума коштів, що була передбачена УМА та ЖКГ на даний вид послуг, була закладена не в повному обсязі від потреби. Враховуючи складні погодні умови протягом січня-березня 2019 року, кошти, що були виділені на початку року, були використані майже всі. Наразі залишки коштів на даний вид послуг – 30000 грн., а незабаром очікується погіршення погодних умов у зв’язку з настанням осінньо-зимового періоду. Тому, для уникнення аварійних ситуацій та своєчасного реагування на складні погодні умови, є необхідність у даних призначеннях);
збільшення бюджетних призначень для надання транспортних послуг у сумі 130000 грн. (при затвердженні бюджету міста на 2019 рік сума коштів була зменшена від потреби, що була надана Управлінням МА та ЖКГ. Натомість, виділення коштів для надання транспортних послуг, а це - вивезення опалого листя, гілок, сміття з проїжджих частин вулиць міста, прибирання залишків будівельних матеріалів, є важливим для мешканців нашого міста);
збільшення бюджетних призначень для фінансового управління на суму 64600 грн. (наразі працівники отримують заробітну плату на рівні 2018 року, не дивлячись на те, що з червня 2019 року, відповідно до рішення Уряду мало б відбутися підвищення).
Фото без описуПропозиція заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника фінансового управління Г.Лихоти щодо внесення відповідних змін у додатки 1,2,3,4,5,6,7 та текстову частину рішення, за результатами голосування, не набрала необхідної кількості голосів, що в подальшому, у разі прийняття рішення в цілому зі змінами та доповненнями, не дало б змогу вважати рішення дійсним тому, що раніше проголосовані зміни повинні відображатися у відповідних додатках про внесення змін до бюджету.
Враховуючи не затвердження даних додатків до рішення, з метою узгодження та прийняття змін до міського бюджету з доповненнями та в цілому, відповідно до п.п.1.1 п.1 ст. 27 Регламенту Знам’янської міської ради, у пленарному засіданні 78 сесії міської ради головуючим оголошено перерву. Про дату, час та місце проведення засідання буде повідомлено додатково.
У пленарному засіданні чергової сімдесят восьмої сесії міської ради 25 жовтня 2019 року взяли участь: заступники міського голови, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчих органів, представники ЗМІ, мешканці міста.
З результатами поіменного голосування за проекти рішення та за процедурні рішення є можливість ознайомитися на сайті міської ради в розділі «Протоколи міської ради».

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень