Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки   Носковій  Катерині  Володимирівні

Дата: 23.10.2019 17:00
Кількість переглядів: 1784

    Сьогодні, 23 жовтня,  ми  вшановуємо  пам’ять  Катерини Володимирівни Носкової – нашої  землячки,  у минулому  учениці НВК "Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.№2-ліцей" , яка загинула, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України.Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

В урочистому мітингу – реквієму з нагоди відкриття меморіальної  дошки на честь Катерини Носкової  взяли участь: міський голова Сергій Іванович Філіпенко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Гребенюк Сергій Анатолійович, секретар міської ради Клименко Наталія Миколаївна, заступник міського голови Лихота Галина Вікторівна, керуюча справами Ратушна Ірина Олександрівна, начальники структурних підрозділів виконавчого комітету, керівний склад НВК "Знам'янська ЗОШ №2 - ліцей", рідні загиблої, військовослужбовці, депутати міської ради, учні, громадськість міста.Фото без опису Розпочався захід з виконання гімну України. 

    Катерина Володимиріна, народилася 23 квітня 1989 року в місті Знам’янка. У лютому 2015 року  була  зарахована за контрактом до лав Збройних Сил України,   добровільно вирішивши служити старшим телефоністом відділення зв’язку, старшим солдатом 17-го окремого мотопіхотного   батальйону територіальної оборони у зоні проведення АТО.  Загинула 16 серпня 2015 року під час   мінометного обстрілу  поблизу міста Горлівка, врятувавши     життя  двох поранених побратимів.   Указом Президента України № 663/2015 від 25 листопада   2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм,   виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної   цілісності Україні, вірність військовій присязі», Катерина  Носкова нагороджена орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Рішенням Знам'янської міської ради від 18.03.2016 року №165 Катерині Носковій присвоєно звання "Почесний громадянин міста Знам'янка".
     Пам'ять про нашу землячку, яка віддала своє життя за мирне небо над Україною, навіки житиме в серцях рідних, близьких,     друзів та всіх нас знам′янчан. 
   Фото без опису Право  відкрити  меморіальну  дошку  було надано міському голові Сергію Івановичу Філіпенку, матері загиблої Ніні Іванівні Носковій та побратиму Катерини Юрію Руденку – солдату 57 бригади, бригадної розвідки.  Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 Фото без опису«Сьогодні багато наших земляків бере участь  у  неоголошеній війні  на Сході нашої держави, яка забрала не одне життя  воїнів, які не вагаючись стали на захист рідної Батьківщини.  Катерина загинула,  захищаючи свою землю. Але світла пам’ять про неї – назавжди залишиться з нами. Україна втратила одну з найкращих, найсміливіших, найдостойніших дочок. Катерина Носкова віддала найцінніше, – власне життя, – за Україну, за мир  на всій землі. Ми повинні зробити все можливе, аби пам’ять про Катерину жила вічно, щоб ця жертва не була даремною.
      Трагедія родини Носкових – це трагедія нашого міста, держави.
  І сьогоднішнє відкриття меморіальної дошки нашій землячці,   Катерині Носковій, це щира дань справжньому патріоту, яка самовіддано захищала Вітчизну, боролася за її суверенність, мир та спокій на рідній українській землі. 
      Я впевнений, що ця меморіальна дошка буде нагадувати всім поколінням про героїчний вчинок Катерини, а пам'ять про героя України назавжди залишиться в серцях людей», - зазначив у своїй промові  Сергій Іванович Філіпенко.

У ході мітингу звучали зворушливі слова та спогади про Катерину Носкову від мами Ніни Іванівни Носкової та побратима Катерини Юрія Руденко, старшого солдата 57 бригади, бригадної розвідки.Фото без опису

 

Всі   присутні схилили  голови перед світлою пам’яттю  землячки Катерини Носкової та всіх загиблих в зоні АТО. 
 Хвилиною мовчання було вшановано всіх героїв, які віддали своє     життя за самостійність, цілісність  та  незалежність нашої держави. Вічна пам’ять загиблим.
  Світлу пам’ять Катерини Носкової було  вшановано  покладанням   квітів.Фото без опису

 


Меморіальну дошку  було освячено настоятелем церкви Преподобного Сергія Радонежського Української православної церкви м.Знам’янка       о. Василем (Мазурок).Фото без опису

 

 

 

Герої не вмирають! Вони завжди поруч з нами!  Їхні душі в  рядах Небесного воїнства оберігають благословенну Богом нашу  Україну.

Ми завжди будемо пам'ятати про них. Слава Україні!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень