Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії  з питань бюджету та економічного розвитку міста 

Дата: 22.10.2019 09:15
Кількість переглядів: 1233

Фото без описуПід головуванням голови постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста Н.Данасієнко, за участю секретаря міської ради Н.Клименко, відбулося засідання зазначеної постійної комісії. Присутні члени комісій розглянули питання, що винесені на розгляд сесії міської ради. 

Під час розгляду питання формування порядку денного, комісією рекомендовано додатково включити до нього питання:
«Про припинення комунального закладу «Знам’янська міська лікарня імені А.В.Лисенка»  у зв’язку із реорганізацією шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Знам’янська міська лікарня імені А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради»;

«Про звернення депутатів Знам’янської міської ради сьомого скликання Кіровоградської області до Президента України, Голови Верховної Ради україни щодо ситуації, пов’язаною із імплементацією так званої «формули Штайнмаєра».
Члени комісії заслухали інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника фінансового управління Г.Лихоти щодо  внесення змін до рішення міської ради від 14 січня 2019 року № 1754 «Про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік». Поставили ряд запитань доповідачу. Під час обговорення даного проекту рішення члени комісії висловили окремі думки щодо його змісту, а також додаткових змін, що виникли під час оприлюднення проекту рішення та пропонуються включити до проекту рішення. 

Фото без описуШироке обговорення відбулося під час розгляду питання «Про фінансово-господарську діяльність комунальних підприємств міста за 1 півріччя 2019 року». Керівник комунального підприємства «Знам’янський ККП» О.Чернявський та начальник відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі І.Кузіна відповідали на запитання членів комісії. Начальник відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі, враховуючи рекомендації депутатів міської ради, проінформувала про фінансові показники комунального підприємства «Знам’янський ККП» в розрізі дільниць, а саме: зупинилася на даних щодо доходів та видатків по кожній дільниці підприємства окремо. Керівник комунального підприємства «Знам’янський ККП» відзначив, результати за півріччя ( підприємство має збиток у сумі 267 тис.грн) – є наслідками об’єктивних чинників, натомість, по  результатах роботи за  9 місяців 2019 року  - підприємство спрацювало з прибутком; обсяг послуг збільшився; збільшилася оплата населення за надані житлово-комунальні послуги, у тому числі, за рахунок посилення претензійно-позовної роботи. Проінформував Олег Миколайович і про причини зменшення доходів на дільницях, що надають ритуальні послуги та комунальному ринку. Це і наявність на території міста та селища конкурентного середовища – підприємців, що надають ритуальні послуги, а також зменшення кількості зайнятих на ринку приватних підприємців, що здійснюють свою діяльність на ньому. Як наслідок – зменшення надходжень від сплати оренди торгового місця ( КП «Знам’янский ККП» не здійснює свою діяльність на території комунального ринку,  а тільки надає в оренду торгові місця). Депутати обговорили подану інформацію та рекомендували: керівнику комунального підприємства «Знам’янський ККП» О.Чернявському надати до 01.12.2019 року на розгляд постійної комісії план розвитку комунального підприємства у розрізі дільниць; відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі (нач.І.Кузіна) розробити стратегічний план розвитку дільниці комунального підприємства «Знам’янський ККП», що надає друкарські послуги.

Окремі думки висловили члени комісії під час розгляду проектів рішень: Про надання обласному благодійному фонду «Повернення до життя» пільги з плати за оренду нежитлового приміщення»; «Про надання згоди комунальному підприємству «Знам’янський комбінат комунальних послуг» на зміну цільового призначення договору оренди з приватним підприємцем Гончаренком А.М.»; «Про затвердження Програми енергоефективності м.Знам’янка на 2019-2022 роки».

Комісією розглянуто всі питання, що запропоновано на розгляд міської ради у жовтні поточного року. За результатами роботи комісією надано висновки та рекомендації.

У роботі комісії брали участь: депутати міської ради Н.Данасієнко, А.Мороз, Н.Тесленко, М.Терновий, О.Антоненко – члени постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста,  В.Мацко, О.Тітарєв – члени постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення; заступники міського голови, керуюча справами міськвиконкому, в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» І.Муравський, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради.
Зі змістом висновків та рекомендацій постійних комісій та ходом проведення комісії (здійснювалася он-лайн трансляція), кожен має змогу ознайомитися на сайті міської ради в пункті меню «Міська рада».

 
Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень