Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

З 1 жовтня 2019 року стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг

Дата: 26.09.2019 14:12
Кількість переглядів: 1340

Фото без описуВідповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 р. №373 паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.

Як призначатимуться пільги у безготівковій формі?
Монетизована пільга призначатиметься у безготівковій формі усім пільговикам автоматично. Кошти надходитимуть на персональний особовий рахунок в “Ощадбанку”. А звідти — автоматично перераховуватимуться на оплату житлових та комунальних послуг. Для цього управителі, об’єднання, надавачі комунальних послуг повинні укласти договори з АТ “Ощадбанк”.

Такий механізм буде зручний, насамперед, для людей похилого віку та для всіх, хто має право на пільгу, але не хоче змінювати усталений алгоритм дій.
Домогосподарства, які оформили житлову субсидію і серед членів сім'ї яких є особи, що мають право на пільги,  мають право на відшкодування тільки житлової субсидії.
 
Що зробити, аби отримати пільги готівкою? 
Пільга може бути призначена готівкою з виплатою щомісяця. Для цього пільговик до 15 жовтня 2019 року повинен особисто подати заяву встановленого зразка до управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому (за адресою: м. Знам?янка, вул. Глібка, 28,      каб. № 9) та вказати виплатні реквізити в банку або відділення зв’язку, куди перераховуватимуть гроші.
 
Обов’язки пільговика!
Пільговик повинен своєчасно щомісяця в повному обсязі сплачувати житлово-комунальні платежі.
Якщо пільговик, який отримує монетизовану пільгу готівкою, заборгує за комунальні послуги  суму понад 340 гривень (20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян), виплату пільги готівкою припинять. Надалі цю допомогу виплачуватимуть у безготівковій формі.
Також пільговик зобов’язаний повідомляти управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому про зміну всіх обставин, які впливають на пільгу. Сума пільги, яка була виплачена надміру через зловживання пільговика, має бути повернута ним до державного бюджету. Якщо ж пільговик добровільно відмовиться повернути суму надміру перерахованої (виплаченої) пільги, її буде примусово стягнуто через суд.
 
Як вираховуватиметься сума пільг? 
Розрахунки сум пільг будуть проводити в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.  Враховується: право на пільгу, відсоток на пільгу, кількість членів сім’ї, технічні характеристики та квадратні метри житлового будинку чи опалювальної площі тощо. 

Управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень