Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради

Дата: 26.09.2019 14:07
Кількість переглядів: 1238

Фото без описуПід головуванням голови постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту Ю.Сопільняка, за участі міського голови С.Філіпенка та секретаря міської ради Н.Клименко відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення (гол. В.Мацко) та з питань освіти, культури, молоді та спорту (гол. Ю.Сопільняк). Присутні члени комісій розглянули питання, що винесені на розгляд сесії міської ради, а також додаткові питання, що пропонується розглянути 27 вересня 2019 року.

Під час розгляду питання формування порядку денного рекомендовано додатково включити до нього проекти рішень: «Звіт постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту за 2018 рік» та  «Про встановлення пам’ятного знаку на честь увічнення пам’яті К.Носкової».

Доповідаючи присутнім підстави для внесення до порядку денного сесії міської ради проекту рішення «Про внесення доповнень до Програми соціального захисту населення міста Знам?янка на 2018-2020 роки», начальник управління СЗН А.Волошина відзначила, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року №877 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року №616) «Про затвердження Порядку та умов надання у  2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа»,  Місцевими програмами соціального захисту населення мають бути передбачені відповідні заходи, а саме: виплата грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Орієнтовні обсяги фінансування - в межах коштів, що надійшли як субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-Фото без описуремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Наразі, за даними фінансового управління, за рахунок зазначеної субвенції,  м. Знам’янка передбачені кошти в сумі 1199788,00 грн.

Заступник начальника управління МА та ЖКГ С.Усатенко проінформував про необхідність  внесення змін до рішення міської ради від 17.11.2017 р. №1183 «Про затвердження Міської програми Громадського бюджету міста Знам’янки на 2018 рік», яким передбачається продовження терміну дії даної програми до 31.12.2019 року, що надасть можливість виконувати роботи по проектах, що стали переможцями у 2018 році та здійснювати їх фінансування.

Заслухавши інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника фінансового управління Г.Лихоти щодо  внесення змін до рішення міської ради від 14 січня 2019 року № 1754 «Про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік» депутати поставили ряд запитань доповідачу, у тому числі, щодо виконання робіт на території міста, зокрема на тих об’єктах, по яких депутатами направляли запити та звернення. Під час обговорення даного проекту рішення члени комісій висловили окремі думки щодо його змісту, а також додаткових змін, що виникли під час оприлюднення проекту рішення та пропонуються включити до проекту рішення. 

Голова постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту Ю.Сопільняк представив для розгляду проект рішення «Про втрату чинності рішення міської ради від 23.08.2012р. №680 «Про реалізацію положень Закону України «Про основи державної мовної політики» в місті Знам’янка» та обґрунтував підстави для його розгляду на сесії міської ради.

Комісії також погодили винести на розгляд міської ради питання щодо оренди майна комунальної власності, внесення змін до Міських програм та інші питання, що включені до порядку денного.

Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту В.Мацко підняв питання стану розгляду рекомендацій постійної комісії, яку він очолює, щодо автономізації КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» з 01.01.2020 року, змін організаційно-правової форми діяльності з комунального закладу на комунальне некомерційне підприємство, а також відзначив про наявність проблем з кадровим забезпеченням медичної галузі міста. Міським головою С.Філіпенком було наголошено на тому, що наразі дане питання вивчається, рішення будуть прийматися після проведення детального аналізу всіх чинників процесу. 

Депутати розглянули також питання продовження договорів оренди майна комунальної власності, а саме: комунальному закладу «Знам’янська міська лікарня імені А.В.Лисенка»; «Про повноваження щодо приватизації житлового будинку по вулиці Лермонтова,20 в селі Диківка Знам’янського району Кіровоградської області» та інші.

За результатами роботи, комісіями  надано висновки та рекомендації.

У роботі комісій брали участь: депутати міської ради В.Мацко, І.Зіньковська,   О.Тітарєв, Н.Тишкевич – члени постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення;  Ю.Сопільняк, С.Бойко, С.Філіпова – члени постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту; І.Грінченко – член постійної комісії з питань землекористування та будівництва; І.Микуляк – заступник голови постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики, Р.Пушкаренко – головний лікар КНП "ЗНАМ'ЯНСЬКИЙ РЦПМСД", заступники міського голови, керуюча справами міськвиконкому, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради.

Зі змістом висновків та рекомендацій постійних комісій та ходом проведення комісій (здійснювалася он-лайн трансляція), кожен має змогу ознайомитися на сайті міської ради в пункті меню «Міська рада».

Відділ забезпечення діяльності 
 міської ради     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень