Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політки

Дата: 26.09.2019 10:26
Кількість переглядів: 1147

Фото без описуПід головуванням голови постійної комісії О.Луца, за участі секретаря міської ради Н.Клименко, відбулося засідання постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політки. Присутні члени комісій розглянули питання, що винесені на розгляд сесії міської ради (крім питань регулювання земельних відносин). 

Депутат міської ради С.Лєвінте, член постійної комісії з питань з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політки проінформував про необхідність  внесення змін до рішення міської ради від 17.11.2017 р. №1183 «Про затвердження Міської програми Громадського бюджету міста Знам’янки на 2018 рік», яким передбачається продовження терміну дії даної програми до 31.12.2019 року, що надасть можливість виконувати роботи по проектах, що стали переможцями у 2018 році та здійснювати їх фінансування.

Заслухавши інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника фінансового управління Г.Лихота щодо  внесення змін до рішення міської ради від 14 січня 2019 року № 1754 «Про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік» комісією запропоновано винести питання на розгляд міської ради з врахуванням додаткових змін, що виникли під час оприлюднення проекту рішення.

Під час розгляду питання «Про використання системи електронних закупівель розпорядниками та одержувачами коштів міського бюджету», виникло питання щодо економії бюджетних коштів, яка відбулася протягом дії рішення Знам’янської міської ради від 17.11.2017р. №1173 «Про використання системи електронних закупівель розпорядниками та одержувачами коштів міського бюджету» (відповідно до рішення Знам’янської міської ради від 17.11.2017р. №1173 з 1 січня 2018 року всі головні розпорядники, розпорядники нижчого рівня та одержувачі коштів міського бюджету, комунальні підприємства м. Знам’янка всі закупівлі товарів, робіт та послуг, вартість яких перевищує: товари  - 30 тис. грн.; роботи, послуги - 100 тис. грн. та не перевищує межі, встановленої ч.1 ст.2 Закону України «Про публічні закупівлі», мали проводити виключно в системі електронних закупівель «Prozorro», окрім випадків ліквідації надзвичайних ситуацій).

Секретар міської ради Н.Клименко відзначила необхідність розгляду проекту рішення «Про втрату чинності рішення міської ради від 23.08.2012р. №680 «Про реалізацію положень Закону України «Про основи державної мовної політики» в місті Знам’янка», який підготовлено головою постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту Ю.Сопільняком у  відповідності до статей 10, 92 Конституції України, на підставі рішення Конституційного Суду України від 28.02.2018 №2-р/2018. 
Депутати розглянули також питання продовження договорів оренди майна комунальної власності, а саме: комунальному закладу «Знам’янська міська лікарня імені А.В.Лисенка»; «Про повноваження щодо приватизації житлового будинку по вулиці Лермонтова,20 в селі Диківка Знам’янського району Кіровоградської області» та інші.

За результатами роботи, комісіями  надано висновки та рекомендації.

У роботі комісій брали участь: депутати міської ради О.Луц, С.Лєвінте, С.Каратєєв – члени постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики; керуюча справами міськвиконкому І.Ратушна, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради.
Зі змістом висновків та рекомендацій постійних комісій та ходом проведення комісії (здійснювалася он-лайн трансляція), кожен має змогу ознайомитися на сайті міської ради в пункті меню «Міська рада».

Відділ забезпечення діяльності 
міської ради    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень