Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії  з питань депутатської діяльності, регламенту, етики та гласності

Дата: 25.09.2019 11:18
Кількість переглядів: 1145

Фото без опису               Під головуванням голови постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, етики та гласності Н.Коленченко, за участю секретаря міської ради Н.Клименко, відбулося засідання зазначеної постійної комісії. Присутні члени комісій розглянули питання, що винесені на розгляд сесії міської ради  (крім питань регулювання земельних відносин). 

Доповідаючи присутнім підстави для внесення до порядку денного сесії міської ради проекту рішення «Про внесення доповнень до Програми соціального захисту населення міста Знам¢янка на 2018-2020 роки», начальник управління СЗН А.Волошина відзначила, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року №877 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року №616) «Про затвердження Порядку та умов надання у  2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа»,  Місцевими програмами соціального захисту населення мають бути передбачені відповідні заходи, а саме: виплата грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Орієнтовні обсяги фінансування - в межах коштів, що надійшли як субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Наразі, за даними фінансового управління, за рахунок зазначеної субвенції,  м. Знам’янка передбачені кошти в сумі 1199788,00 грн.

            Заступник начальника управління МА та ЖКГ С.Усатенко проінформував про необхідність  внесення змін до рішення міської ради від 17.11.2017 р. №1183 «Про затвердження Міської програми Громадського бюджету міста Знам’янки на 2018 рік», яким передбачається продовження терміну дії даної програми до 31.12.2019 року, що надасть можливість виконувати роботи по проектах, що стали переможцями у 2018 році та здійснювати їх фінансування.Фото без опису

Заслухавши інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника фінансового управління Г.Лихоти щодо  внесення змін до рішення міської ради від 14 січня 2019 року № 1754 «Про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік» члени комісії поставили ряд запитань доповідачу, у тому числі, щодо підстав для збільшення бюджетних призначень по додаткових пропозиціях, що виникли в процесі оприлюднення проекту рішення та пропонуються для затвердження під час прийняття рішення в цілому.

Голова постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту Ю.Сопільняк представив для розгляду проект рішення «Про втрату чинності рішення міської ради від 23.08.2012р. №680 «Про реалізацію положень Закону України «Про основи державної мовної політики» в місті Знам’янка» та обґрунтував підстави для його розгляду на сесії міської ради.

Комісія також погодила винести на розгляд міської ради питання щодо оренди майна комунальної власності та інші питання, що включені до порядку денного, та доповіді з яких були заслухані членами комісії.

За результатами роботи комісією надано висновки та рекомендації.

У роботі комісії брали участь: депутати міської ради Н.Коленченко, Л.Семиніна, О.Куцов, С.Пашко  – члени постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, етики та гласності; керуюча справами міськвиконкому І.Ратушна, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради.

Зі змістом висновків та рекомендацій постійних комісій та ходом проведення комісії (здійснювалася он-лайн трансляція), кожен має змогу ознайомитися на сайті міської ради в пункті меню «Міська рада».

Відділ забезпечення діяльності 
 міської ради     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень