Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулися урочистості з нагоди Дня партизанської слави

Дата: 20.09.2019 14:11
Кількість переглядів: 1306

День партизанської слави відзначається у всіх регіонах України, як данина всенародної поваги та вшанування пам'яті усіх тих, хто під час Другої Світової війни боровся за свободу своєї країни, свого народу не шкодуючи ні сил, ні власного життя.

Напередодні свята, біля пам'ятного знаку на честь партизан Чорного лісу у с.Водяне, відбулися урочистості з нагоди Дня партизанської слави.

У заходах взяли участь керівництво міста, депутати міської ради, учасники підпільно-партизанського руху, члени міської організації ветеранів України, представники громадськості. 

Активістів партизанського руху, яких на сьогодні залишилося одиниці, біля пам'ятного знаку урочисто зустрічала почесна варта з молодих юнаків. 

Перед початком урочистостей головний зберігач фондів міського краєзнавчого музею Моліс О.В ознайомив присутню учнівську молодь  з перебігом подій тих часів та  розповів цікаві факти про участь земляків у підпільно-розвідувальній діяльності.

Під час урочистостей міський голова Філіпенко Сергій Іванович привітав учасників зібрання зі святом, подякував учасникам підпільно-партизанського руху, які проживають у нашому місті за усе пережите, вистраждане і здійснене, побажав мирного світлого неба і довгих років життя. 

Зі словами привітання звернулися до присутніх селищний голова смт Знам’янка Друга Москаленко С.Б., голова міської організації ветеранів України Бабійчук Г.О. 

На заході була представлена літературна композиція «Було три сестри в партизанськім загоні», учасниками театрального колективу «Діалог» міського Палацу культури С.Бойко та В.Кравченко та музичний дарунок від учасниці вокальної студії ЦДЮТ Л.Гончарової (кер.студії В.Котлярова)

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять загиблих учасників підпільно-партизанського руху. 

Керівництво міста спільно з ветеранами та громадськістю поклали квіти до пам'ятного знаку на честь партизан Чорного лісу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень