Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста

Дата: 22.08.2019 14:20
Кількість переглядів: 1180

Під головуванням голови постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста Н.Данасієнко, відбулося засідання зазначеної постійної комісії. Присутні члени комісій розглянули питання, що винесені на розгляд сесії міської ради   (крім питань регулювання земельних відносин). 

На початку роботи комісія розглянула звернення, що надійшли на адресу комісії та стосувалися:

виділення додаткових бюджетних асигнувань для відрахування коштів первинним профспілковим організаціям працівників освіти на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу в розмірі 0,3 % фонду оплати праці за 2016-2018 роки та за 2019 рік з метою задоволення вимог у колективному трудовому спорі (конфлікті) в сумі 622020 грн.;

виділення коштів у сумі 150.0 тис. грн. для надання субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів, а саме: фінансування Програми економічного та соціального розвитку м. Знам’янка на 2019 рік в частині покращення матеріально-технічної бази 18 державної пожежно-рятувальної частини У ДСНС України у Кіровоградській області;

фінансування робіт по ремонту ліфта житлового будинку №7 по вул. Трудовій та проведення технічної експертизи ліфтів даного житлового будинку.

Під час обговорення зазначених звернень, заступником начальника фінансового управління О.Лепетко було відзначено, що у бюджетах 2016-2019р.р. кошти первинним профспілковим організаціям працівників освіти на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу в розмірі 0,3 % фонду оплати праці не були передбачені у зв’язку з тим, що не були забезпечені в повному обсязі видатки на заробітну плату, а дані витрати є необов’язковими. Пропозиція 18 державної пожежно-рятувальної частини У ДСНС України у Кіровоградській області щодо виділення коштів у сумі 150.0 тис. грн. для надання субвенції з місцевого бюджету державному бюджету розглянута та передбачена в інформаційній довідці,  що надана до проекту бюджету на розгляд членів постійної комісії.

Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення В.Мацко підняв питання фінансування УСЗН та необхідності збільшення бюджетних призначень для надання допомоги тяжкохворим мешканцям міста. Коротко проінформував про  хід медичної реформи та зміст протокольних доручень, що були прийняті комісією, яку він очолює, щодо автономізації КЗ «Знам’янська міська лікарня   ім. А.В.Лисенка» зі зміною організаційно-правової форми діяльності з комунального закладу на комунальне некомерційне підприємство.

Т.в.о. начальника Знам’янського відділу поліції С.Стешенко проінформував присутніх, що Знам’янським відділом поліції підготовлено проект рішення «Про затвердження Міської програми «Безпечне місто» на 2019-2022 роки». Сергій Юрійович відзначив, що в обласному центрі така програма діє вже близько 2-х років. Доповів про зміст, мету та основні заходи, що планується реалізувати в межах даної програми. Сергій Юрійович відзначив, що орієнтовна вартість одного вузла відеонагляду, яка складатиметься з трьох камер, а саме: камери запам’ятовування,  оглядової камери та камери, що буде здійснювати інтелектуальну аналітику осіб, складає 200.0 тис. грн. Програма розрахована на 4 роки, з розрахунку, що кожного року буде встановлюватися два таких вузла на території міста. Доповідач відповів на запитання присутніх членів комісії щодо схем локації ( місця встановлення вузлів відеонагляду) та відзначив, що першочергово планується встановлення камер відеонагляду на виїздах з міста в напрямку м.Кропивницького та на старій об’їзній дорозі, район «Круглик», в сторону м.Світловодська.

Заслухавши інформацію заступника начальника фінансового управління О.Лепетко щодо  внесення змін до рішення міської ради від 14 січня 2019 року № 1754 «Про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік», комісією запропоновано винести питання на розгляд міської ради. Під час обговорення проекту рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 14 січня 2019 року № 1754 «Про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік» члени комісії висловили окремі думки щодо змісту проекту рішення, заслухали інформацію в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» І.Муравського та начальника управління СЗН А.Волошиної щодо використання коштів міського бюджету на реалізацію заходів з виготовлення ПКД, ходу проведення ремонтних робіт у відділеннях лікарні, придбання необхідного медичного обладнання, фінансування різних видів допомог, лікарських препаратів, освоєння коштів міського бюджету тощо. Обговорено питання  збільшення з 01.09.2019 року посадових окладів педагогічних працівників дошкільних, позашкільних навчальних закладів та працівників методкабінету, запропоновано обрахувати потребу у фінансуванні.

Комісія також погодила винести на розгляд міської ради питання «Про  надання  згоди  комунальному  закладу «Знам’янська  міська  лікарня імені А.В. Лисенка» на продовження дії  договору про партнерську співпрацю з ТОВ «ОКОМЕДІКАС» з доповненнями в частині встановлення плати за користування приміщенням, та інші питання, що включені до порядку денного.

У різному, члени постійної комісії обговорили інформацію заступника начальника фінансового управління О.Лепетко по звіту про виконання міського бюджету  за І півріччя 2019 року.

За результатами роботи комісією надано висновки та рекомендації.

У роботі комісії брали участь: депутати міської ради Н.Данасієнко, А.Мороз, Н.Тесленко, О.Антоненко – члени постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста,  заступники міського голови, керуюча справами міськвиконкому, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради, голова Знам’янської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Т.Мельник.

Зі змістом висновків та рекомендацій постійних комісій, кожен має змогу ознайомитися на сайті міської ради в пункті меню «Міська рада».

 

Відділ забезпечення діяльності 
 міської ради     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень