Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Головне в житті – дитина, її освіта і духовна суть

Дата: 23.08.2019 13:00
Кількість переглядів: 1286

 

Фото без опису22 серпня освітяни нашого міста стали учасниками обласної серпневої (не)конференції   EdCamp Oleksandrija «Жити здорово!».

         З вітальним словом до учасників (не)конференції звернувся міський голова Олександр Цапюк, який зазначив, що любов до освіти – запорука тривалої і   результативної роботи керівництва міста.

         Перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко відмітив, що за якістю та доступністю освіти область у 2019 році зайняла 4 місце в Україні серед 25 територій. За результатами ЗНО область була в останній п’ятірці, зараз – на 16-му місці. За якістю ЗНО з іноземних мов піднялась з 22 на 11 позицію. І все це завдяки освітянам, завдяки змінам в освітньому просторі.

         Олег Шаров, директор департаменту вищої освіти МОН, передав вітання з початком  нового навчального року від Міністра освіти і науки України  Лілії Гріневич та наголосив, що «люди освіти» мають значний потенціал, щоб служити великій освітянській справі. Висловив переконання, що стратегічний шлях реформування освіти України буде продовжено.  Найбільший результат можливий лише за умови профільності старшої школи. Представив нового керівника Державної служби якості освіти у Кіровоградській області Лілію Синчук, місія якої – розвивати, створювати і постійно підтримувати якість освіти у Кіровоградській області. Пані Лілія Синчук побажала учасникам форуму нових звершень на освітянській ниві.

         Учасники делегації переглянули фільм про знакові події в освіті нашої області протягом навчального року. Серед них «Впровадження освітніх реформ», «Формування конкурентоспроможного випускника 21 століття», «Створення мотивуючого освітнього простору».

         Начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Володимир Таборанський у вітальному слові наголосив, що наші здобутки – результат спільної роботи всіх педагогів і управлінців. Щиро подякував кожному за роботу. Він, зокрема, звернув увагу на завдання та пріоритети галузі у 2019/2020 навчальному році. За його словами, в області слід відпрацювати систему підтримки вчителів, у яких Кіровоградщина відчуває значну потребу. Тому він звернувся до  представників органів місцевої влади приділити увагу забезпеченню соціальних гарантій та мотивації вчителя.

Фінансове забезпечення реформи Нової української школи складає 29,5 млн. грн. – коштів державного бюджету:

У 2020 році продовжиться розбудова системи опорних шкіл, створення нового освітнього простору, забезпечення шкіл швидкісним Інтернетом. Також продовжиться робота із створення доступного середовища для дітей з особливими потребами, покращення доступності дошкільної та позашкільної освіти (особливо у сільській місцевості), підготовки фахівців відповідно до потреб ринку праці області.

         Цікавим моментом конференції стала панельна дискусія за участю почесних гостей «Плекаємо хорошу людину», у якій посадовці відповідали на питання щодо бачення та перспектив розвитку освітньої галузі. Після цього освітяни продовжили роботу у локаціях «Інклюзія» та «Жити здорово!» за участі експертів з Кіровоградської та інших областей.

          Пам’ятаймо: як зустрінеш новий навчальний рік так його і проживеш.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень