Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чергове засідання виконавчого комітету Знам’янської міської ради

Дата: 01.08.2019 14:23
Кількість переглядів: 1228

Фото без описуПід головуванням першого заступника міського голови Загородньої Валентини Григорівни  31 липня пройшло чергове засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено 15 проектів рішення.

Поставлено в   першочергову чергу квартирного обліку при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради  учасника бойових дій, три дитини-сироти та одну дитину,  позбавлену батьківського піклування.

Надано одноразову допомогу двом особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які досягли 18-річного віку.

Заслухано звіт  про роботу служби у справах дітей за І півріччя 2019 року.
Станом на 01.07.2019 р.  на первинному обліку служби у справах дітей виконавчого комітету Знам'янської міської ради  перебуває  100  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них  96 дітей  охоплено сімейними формами виховання (опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу), що складає  96 %, від загальної кількості дітей, які перебувають на первинному обліку служби, 4 неповнолітніх перебувають на утриманні державних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл - інтернатів.   

З метою допомоги дітям, які втратили піклування біологічних батьків, захисту їх прав щодо проживання у сім'ї,  по місту функціонує 3 дитячі будинки сімейного типу та 3 прийомні сім’ї, на вихованні в яких перебуває  35 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  відносно яких здійснюється соціальне супроводження. Управлінням соціального захисту населення систематично ведуться нарахування та виплати  грошового забезпечення дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, прийомним батькам та  батькам-вихователям за надання соціальних послуг у прийомних сім’ях та дитячих  будинках сімейного типу за принципом «гроші ходять за дитиною».  Здійснено 57 обстежень житлово-побутових умов дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою, піклуванням, в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.   Складено  відповідні акти.

З  метою зміцнення правопорядку серед неповнолітніх, соціального захисту дітей та підлітків, які залишилися без батьківського піклування, проведено  24 профілактичних рейдів  «Діти вулиці», «Вокзал».Проводиться профілактично-роз’яснювальна робота з батьками, які не виконують батьківські обов’язки. Одним із основних напрямків роботи служби у справах дітей виконавчого комітету Знам’янської міської ради є робота з виявлення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах  та проведення відповідної профілактичної роботи з ними.  Так, на обліку служби у справах дітей перебуває 30 дітей з категорії тих, що опинилися у складних життєвих обставинах.  Інформація про всіх  дітей внесена до комплексної Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти». 

З метою відзначення вагомих досягнень у різних галузях життєдіяльності міста та кращих представників громади міста, заохочення талановитих особистостей в сферах суспільного життя, стимулювання громадянської та творчої активності населення, в рамках святкування 150-річчя міста Знам’янка рішенням виконавчого комітету затверджено результати загальноміського конкурсу «Гордість міста» до 150-річчя міста Знам’янка в наступних номінаціях:

•    Номінація «Захисник Вітчизни» - Щетінін Володимир Михайлович 
•    Номінація «Кращий працівник медичної сфери» - Загра Іван Михайлович
•    Номінація «Освітянський Олімп» - Залєвська Наталія Миколаївна
•    Номінація «Спортивна гордість» - Довгаленко Володимир Іванович 
•    Номінація «Лідер залізниці» - Лисенко Анатолій Миколайович
•    Номінація «Кращий професіонал» - Вородіна Лариса Іванівна
•    Номінація «Обдарована учнівська молодь» - Корень Юрій Володимирович
•    Номінація «Кращий за професією у комунальній сфері» - Гамлій Станіслав Володимирович
•    Номінація «Лідер самоорганізації населення» - Павленко Алла Вікторівна
•    Номінація «Творча особистість» - Ткаліч Віталій Віталійович
•    Номінація «Родинні скарби» - Мілюкова Оксана Олександрівна
•    Номінація «Новатор соціальної сфери» - Бабійчук Ганна Олексіївна

Валицькій Марині Анатоліївні присвоєно звання «Гордість міста» у номінації «Захисник Вітчизни» поза Конкурсом.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2019 року № 56-р «Про затвердження плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії  державної політики щодо наркотиків на період до 2020 року», розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 22 березня 2019 року № 567-р «Про обласний план заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії державної політики щодо наркотиків на період до 2020 року» та з метою здійснення заходів, спрямованих на профілактику вживання наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів у 2019 – 2020 роках рішенням виконавчого комітету затверджено міський план заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії державної політики щодо наркотиків на період до 2020 року. 

Розглянуто інформацію керуючої справами  виконавчого комітету Знам’янської   міської ради Ратушної І.О. про стан виконання рішень виконавчого комітету за І півріччя  2019  року.

Основною формою роботи виконавчого комітету міської ради є його засідання. За звітний період відбулося 11 засідань, на яких вирішувались важливі питання життєдіяльності територіальної громади міста. Протягом І півріччя 2019 року прийнято 158 рішень виконавчого комітету, за відповідний період 2018 року – 161 рішення. 

Станом на 01 липня 2019 року залишаються на контролі 17  рішень виконавчого комітету, термін виконання яких ще не збіг та 4 рішення  виконавчого комітету, які виконані частково.

Заслухано інформацію про підсумки роботи із зверненнями громадян, що надійшли до виконавчого комітету Знам`янської міської ради протягом І півріччя 2019 року.  Протягом  І півріччя 2019 року до виконавчого комітету Знам`янської міської ради надійшло 1078 звернень громадян.

З них – 702 звернень надійшло поштою. На особистих прийомах міського голови звернулось 62 громадянина
Всі звернення розглянуті, дані відповідні доручення виконавцям. Найактуальнішими та пріоритетними питаннями були питання соціального захисту. Кількість звернень, у яких порушені питання становить – 505 (у порівняні з 2018 роком – 359), найбільше це питання: надання матеріальної допомоги на лікування, соціально-побутові питання, призначення та виплати соціальної допомоги, субсидій (монетизація), правильності їх нарахування.

Комплекс питань комунальної сфери у зверненнях громадян є другим за кількістю. Проведений аналіз звернень, які надійшли до міськвиконкому, підтвердив актуальність питань житлово-комунального господарства, а саме: проведення ремонту житлових будинків, ремонту покрівель, під’їздів, відмосток, внутрішньо-будинкових мереж водопостачання та електропостачання, ремонт доріг та тротуарів, відновлення зовнішнього освітлення, санітарний стан прибудинкових територій та ін. Протягом І півріччя кількість таких звернень становила – 228 (у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року – 176).

Актуальними залишаються питання надання земельних ділянок, набуття права власності на землю, поновлення терміну дії оренди землі, надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою. Питома вага звернень, у яких порушувались земельні питання становить 82 звернення (за відповідний період 2018 року надійшло - 107). 

Зверненням громадян на особистих прийомах приділяється належна увага. У кожному випадку заявникам надається допомога або вишукуються шляхи вирішення їх проблем, надаються аргументовані відповіді та роз`яснення. 

Всіх заявників обов`язково повідомляють письмово про результати розгляду їх звернень у терміни, визначені законодавством України.

Питання організації роботи зі зверненнями громадян перебуває на постійному контролі керівництва виконавчого комітету Знам’янської міської ради.

Розглянуто  заяву фізичної  особи-підприємця    та прийнято рішення виконавчого комітету демонтувати торговий кіоск протягом місяця. 

Рішенням виконавчого комітету присвоєно окрему адресу індивідуальному гаражу та земельній ділянці, на якій він розташований, відповідно до державного акту на право власності на земельну ділянку.
Розглянуто  заяву фізично особи-підприємця та  надано дозвіл на встановлення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності.

Постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року №616 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року №877  «Про затвердження Порядку та умов надання у  2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа».
    
Відділ загальний, контролю та роботи із зверненнями громадян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень