Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Нарада з бухгалтерами бюджетних установ щодо обговорення виконання міського бюджету за І півріччя 2019 року

Дата: 01.08.2019 09:33
Кількість переглядів: 1245

Фото без описуПід головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника фінансового управління Лихоти Г.В. проведено нараду з  бухгалтерами бюджетних установ щодо обговорення виконання міського бюджету за І півріччя 2019 року, забезпечення підготовки проектів рішень сесій по уточненню міського бюджету та своєчасного використання бюджетних призначень, а також підготовки бюджетних установ та закладів до роботи в осінньо-зимовий період.

На початку наради було наголошено, що у зв’язку із очікуваним невиконанням планових показників за доходами бюджету міста здійснено переміщення бюджетних призначень по бюджетним установам.

Головних розпорядників бюджетних коштів зобов’язано тримати на постійному контролі забезпечення:

у разі нагальної потреби внесення змін до кошторису установи за видатками, які затверджуються виключно рішенням міської ради про бюджет міста, надавати до фінансового управління обґрунтоване подання щодо необхідних змін до розпису міського бюджету щонайменше за 3 дні до кінцевого терміну офіційного оприлюднення проекту рішення; 

своєчасної та якісної підготовки обґрунтованого подання щодо перерозподілу бюджетних призначень;

додержання чинного законодавства з фінансових питань, економного витрачання бюджетних коштів та своєчасного використання бюджетних призначень протягом 2019 року.

З  метою досягнення максимальної економії бюджетних коштів зобов’язано забезпечити здійснення закупівель з врахуванням вимог Закону України «Про публічні закупівлі» та проведення моніторингу цін на товари, роботи і послуги, які закуповуються без застосування електронної системи закупівель «Прозоро», а також укладання додаткових угод на придбання товарів, по яких проведена тендерна процедура, в разі значного зменшення цін на відповідні товари.

Також було зауважено про необхідність вжиття заходів щодо економного та раціонального споживання енергоресурсів бюджетних установ міста, а саме звернути увагу на доведені ліміти по водопостачанню та водовідведенню, своєчасно їх контролювати і перевіряти обґрунтованість розрахунків.

Щодо підготовки бюджетних установ та закладів до роботи в осінньо-зимовий період необхідно аналізувати і своєчасно оформляти додаткові угоди на споживання природного газу для недопущення завищення ціни на газ.

На нараді також було наголошено про своєчасність використання бюджетних коштів, а саме: про максимальне забезпечення своєчасного використання коштів на ті цілі, які передбачені в бюджеті, а в разі виникнення залишків бюджетних призначень на кінець періоду надавати обґрунтоване пояснення.

Фінансове управління


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень