Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Літературна зустріч з Галиною Роговою

Дата: 04.07.2019 11:34
Кількість переглядів: 1366

В міській бібліотеці – філіалі №1, напередодні відзначення 150-річчя м. Знам’янки,  відбулася  творча зустріч «Поетеса з великою душею» з письменницею – Галиною Миколаївною Роговою , яка через поетичне слово доносить до читача почуття, погляди на життя, спогади минулих літ та сьогодення. Її перу належать 6 збірок: «Герої  не вмирають», «Дитячі розваги», «Веселка» , «Батьківські пороги», «Край, в якому я живу»

І поетична збірка «В моїх віршах – моя душа», яка вийшла зовсім нещодавно  у видавництві ТОВ «Твори» у м. Вінниця в 2019 році і була на нашій зустрічі презентована. Ця книга не має розділів і тематики, але читач разом з письменницею проживає її емоціями, настроєм, спостереженням, ставленням до природи, до людської долі, до рідної Батьківщини. 

Народилася письменниця у селі Богданівка Знам’янського району, а мешкає  в селищі Знам’янка. Зараз Галина Миколаївна на заслуженому відпочинку. Окрім поезії, вирощує на своєму подвір’ї гарні різнокольорові троянди. Про це її мелодійні рядки: 

Я насадила власноруч маленький сад,
Який плекаю своїм серцем і руками…

На її вірші покладено музику і  виконуються пісні не тільки на Україні , а й за кордоном. Творчістю Галини Рогової зацікавився композитор і виконавець Анатолій Талаш з Канади, з Волинської області  - композитор Ігор Мисько, з Долинської - Володимир Герасименко, а Микола Ведмедеря, який працює в Міністерстві освіти, пише музику на її вірші, присвячені дітям і надіслав уже ноти.

Поезія поетеси наповнена світлом чутливої душі, яка вболіває за все, що відбувається навколо. Як мати, вона вболіває за всіх матерів, чиї діти не повернулися з війни, або взяли до рук зброю, щоб захищати нашу землю.

Цій темі і присвячена збірка «Герої не вмирають». На згадку  письменниця подарувала бібліотеці декілька книг. Серед яких нова збірка «В моїх віршах – моя душа…». Ця зустріч залишила у  нас теплі, душевні і яскраві враження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень