Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Вічна і світла пам’ять воїнам-переможцям!

Дата: 22.06.2019 09:25
Кількість переглядів: 1455

Фото без описуКожного року 22-го червня ми вшановуємо пам’ять жертв війни в Україні. 
Далекого недільного ранку 1941 року на нашу землю напали фашистські загарбники. Того дня розпочалась війна, яка стала однією з найкривавіших та найскорботніших сторінок у нашій історії. Український народ потерпав від масових розстрілів, переслідувань, примусової праці, заслання у концтабори.

Але героїзм, незламність духу, патріотизм і безмежна любов до Батьківщини допомогла нашим співвітчизникам у жорстокій боротьбі подолати ворога та здобути довгоочікувану, омріяну Перемогу.

Багато років віддаляють нас від тих страшних подій. Проте сьогодні поруч із нами живі герої – учасники бойових дій, ветерани, які пережили пекло війни, відбудовували державу в повоєнні роки і зараз беруть участь у патріотичному  вихованні  підростаючого покоління
З нагоди відзначення пам’ятної дати керівництво місто вшанувала пам’ять жертв війни в Україні на меморіальному кладовищі.

Фото без опису- Саме у цей день   почалась найкривавіша в історії війна – Друга світова. Вона забрала життя мільйонів людей і відізвалася болем у кожній сім’ї.   Варто пам’ятати, що перемогу у Другій світовій війні українському народу принесла любов до життя, а не ненависть та агресія. Тому ми виграли тоді. Тому переможемо і зараз.  Ми схиляємось перед всіма невинними жертвами, яких забрала війна. Вічна пам'ять і вічна пошана кожному, - зазначив міський голова Сергій Іванович Філіпенко.

Голова міської організації ветеранів України Бабійчук Ганна Олексіївна зазначила: «Наш святий обов’язок пам’ятати про загиблих воїнів, а живих – повинні оточити турботою, надати їм моральну підтримку. Ми у вічному боргу перед тими, хто воював, хто проніс через воєнне лихоліття любов до Батьківщини. Ми, сучасники, повинні оберігати спокій і злагоду у суспільстві задля наших дітей та онуків, бути патріотами своєї України».

Пам’ять загиблих було вшановано хвилиною мовчання і покладанням квітів.

Вічна і світла пам’ять воїнам-переможцям!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень