Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста

Дата: 19.06.2019 10:42
Кількість переглядів: 1249

Фото без описуПід головуванням голови постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста Н.Данасієнко, за участі секретаря міської ради Н.Клименко, 14 червня 2019 року відбулося засідання постійної комісії, під час якого розглянули питання, що винесені на розгляд чергової 73 сесії міської ради, яка відбудеться 21 червня 2019 року. 

Під час розгляду питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 14.01.2019 року №1754 «Про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік»» заступник міського голови – начальник фінансового управління Г. Лихота повідомила, що запропонованим проектом рішення по галузі ««Житлово-комунальне господарство» передбачається: збільшення бюджетних призначень управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства на 1645200 грн., у тому числі по спеціальному фонду – 1435200 грн., по загальному – 210000 грн. 

Також, Г. Лихота проінформувала депутатів про необхідність внесення змін та доповнень до запропонованого проекту рішення, враховуючи надходження субвенцій на загальну суму 635900 грн., у т.ч.: 

зі Знам’янського районного бюджету на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет (Цибулівська сільська рада) – 11000 грн.; 

з державного бюджету на збільшення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 400000 грн. для виконання робіт по об’єкту «Підвищення енергоефективності селищного Будинку культури (утеплення стін), вул. Перспективна,56, м.Знам’янська, смт. Знам’янка Друга Кіровоградської області – капітальний ремонт» та 200000 грн. для придбання комплектів меблів для дошкільних навчальних закладів;

субвенції з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету - 24900 грн. – на заробітну плату з нарахуваннями працівникам за проведення корекційно-розвиткових занять ( в т.ч. оплата праці – 20410 грн.). 

Головний спеціаліст служби у справах дітей В.Кісс представила на розгляд членів комісії проект рішення щодо затвердження Міської програми розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2019-2021 роки, яка розроблена на підставі відповідної обласної програми. Основною метою програми є охоплення сімейними формами виховання якомога більшої кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дискусійним було обговорення й двох документів, що були представлені управлінням МА та ЖКГ на розгляд депутатів, а саме: Програми енергоефективності м. Знам’янка на 2019-2022 роки та Положення про співфінансування виконання робіт з капітального ремонту житлового фонду та ремонту прибудинкової території об’єднань співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельних кооперативів м. Знам’янка.  Під час обговорення Програми виникли запитання щодо необхідності доповнення змісту проекту Програми переліком об’єктів на яких будуть виконуватись роботи

Інформуючи присутніх про зміст Положення про співфінансування виконання робіт з капітального ремонту житлового фонду та ремонту прибудинкової території об’єднань співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельних кооперативів м. Знам’янка, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Гребенюк відзначив, що даний документ у порівнянні з існуючим Положенням про співфінансування ОСББ містить два основних доповнення, а саме: Положення про співфінансуванння виконання робіт з капітального ремонту житлового фонду буде стосуватися також житлово-будівельних кооперативів, а ремонт прибудинкової території ОСББ та ЖБК, які оформили державний акт на землю буде проходити на умовах спів фінансування.

Заступник начальника міського відділу освіти Н.Черкас проінформувала присутніх про проект рішення «Про надання дозволу відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради на укладання договорів оренди  частини приміщень освітніх закладів». Даним проектом рішення передбачено період здачі в оренду приміщень харчоблоків закладів загальної середньої освіти та закладів культури (міської бібліотеки централізованої бібліотечної системи та дитячої музичної школи ім. М.В.Лисенка) на період з 01 липня по 31 грудня 2019 року.

Депутати розглянули також питання, що винесені на розгляд чергової сесії міської ради, а саме: «Про виключення з переліку об’єктів комунальної власності міста житлового будинку № 6/8 по вул. Братів Лисенків», «Про продовження терміну припинення комунальних підприємств «Ринокторгсервіс», «Знам’янська міська друкарня», Знам’янське спеціалізоване міське комунальне підприємство «Ритуал», «Знам’янська житлово – експлуатаційна контора № 1» шляхом приєднання до комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг» та інші.

За результатами роботи комісія надала висновки та рекомендації. 

У роботі комісії взяли участь: депутати міської ради Н.Данасієнко, Н.Тесленко, А.Мороз, О.Рубан, перший заступник міського голови В.Загородня, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів С. Гребенюк, заступник міського голови - начальник фінансового управління Г.Лихота, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету міської ради І Ратушна, заступник начальника міського відділу освіти Н.Черкас, головний спеціаліст служби у справах дітей В.Кісс.

Відділ забезпечення діяльності міської ради
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень