Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища

Дата: 18.06.2019 09:30
Кількість переглядів: 1324

Фото без описуПід головуванням голови комісії А.Тесленка, відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища під час якого депутати та присутні розглянули питання внесення змін до міського бюджету на 2019 рік в частині фінансування робіт по  галузі «Житлово-комунальне господарство», а також питання, що винесені на розгляд чергової сесії міської ради та стосуються профілю роботи комісії. 

А саме: «Про виключення з переліку об’єктів комунальної власності міста житлового будинку № 6/8 по вул. Братів Лисенків», «Про затвердження Програми енергоефективності м. Знам’янка на 2019-2022 роки», «Про затвердження Положення про співфінансування виконання робіт з капітального ремонту житлового фонду та ремонту прибудинкової території об’єднань співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельних кооперативів м. Знам’янка».

Депутати розглянули також звернення громадян, що надійшли на адресу комісії.

Під час розгляду питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 14.01.2019 року №1754 «Про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік»» начальник відділу доходів, економічного аналізу та фінансування галузей О.Глущенко повідомила, що запропонованим проектом рішення по галузі ««Житлово-комунальне господарство» передбачається: збільшення бюджетних призначень управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства на 1645200 грн., у тому числі по спеціальному фонду – 1435200 грн., по загальному – 210000 грн.

Також, Оксана Василівна проінформувала депутатів про необхідність внесення змін та доповнень до запропонованого проекту рішення, враховуючи надходження субвенцій на загальну суму 635900 грн., у т.ч.: 

зі Знам’янського районного бюджету на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет (Цибулівська сільська рада) – 11000 грн.; 

з державного бюджету на збільшення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 400000 грн. для виконання робіт по об’єкту «Підвищення енергоефективності селищного Будинку культури (утеплення стін), вул. Перспективна,56, м.Знам’янська, смт. Знам’янка Друга Кіровоградської області – капітальний ремонт» та 200000 грн. для придбання комплектів меблів для дошкільних навчальних закладів;

субвенції з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету - 24900 грн. – на заробітну плату з нарахуваннями працівникам за проведення корекційно-розвиткових занять ( в т.ч. оплата праці – 20410 грн.). 

Заступник начальника управління МА та ЖКГ С.Усатенко відповів на запитання членів комісії, що стосувалися наявності попередніх актів обстеження об’єктів на яких виконуються роботи за кошти міського бюджету; технічних паспортів якості матеріалів; актів виконаних робіт; графіків виконання робіт тощо.

Під час розгляду проекту рішення «Про виключення з переліку об’єктів комунальної власності міста житлового будинку № 6/8 по вул. Братів Лисенків» у членів комісії виникали запитання наявності всіх необхідних правовстановлюючих документів на ОСББ, правомочності проведення установчих зборів, наявності акту обстеження будинку тощо. Запропоновано під час розгляду питання на сесії міської ради  заслухати представника будинку. 

Дискусійним було обговорення й двох документів, що були представлені управлінням МА та ЖКГ на розгляд депутатів, а саме: Програми енергоефективності м. Знам’янка на 2019-2022 роки та Положення про співфінансування виконання робіт з капітального ремонту житлового фонду та ремонту прибудинкової території об’єднань співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельних кооперативів м. Знам’янка.  Під час обговорення Програми виникли запитання щодо розрахунків окупності заходів з енергозбереження, що будуть запроваджені в межах даної Програми; необхідності доповнення змісту проекту Програми переліком об’єктів на яких будуть виконуватись роботи; отримання інформації по роботах з ремонту зовнішнього освітлення, що виконані та переліку вулиць, де відсутнє зовнішнє освітлення. Члени комісії вислови власні думки щодо змісту Програми.

Інформуючи присутніх про зміст Положення про співфінансування виконання робіт з капітального ремонту житлового фонду та ремонту прибудинкової території об’єднань співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельних кооперативів м. Знам’янка, заступник начальника управління МА та ЖКГ С.Усатенко відзначив, що даний документ у порівнянні з існуючим Положенням про співфінансування ОСББ містить два основних доповнення, а саме: Положення про співфінансуванння виконання робіт з капітального ремонту житлового фонду буде стосуватися також житлово-будівельних кооперативів, а ремонт прибудинкової території ОСББ та ЖБК, які оформили державний акт на землю буде проходити на умовах співфінансування. Члени комісії обговорили запропонований проект рішення та висловили думки щодо необхідності його обговорення з головами ОСББ та ЖБК; вивчення досвіду інших міст щодо виконання робіт в житловому фонді ОСББ та ЖБК на умовах співфінансування; необхідності розробки та затвердження Програми підтримки ОСББ тощо.

Депутати розглянули також звернення громадян та депутатів міської ради, що надійшли на адресу комісії та стосувалися: поточного ремонту прибудинкової та дворової території житлових будинків по вул. Чайковського,28 (ОСББ «Півонія») та по вул. Гагаріна,27; асфальтування дворової території житлового будинку №122-А по вул. Віктора Голого та пішохідної доріжки між житловими будинками №116 та №122-А по вул. Віктора Голого; асфальтування частини території між житловими будинками по вул. Партизанській,11 та Мусоргського,1; проблемних питань, що підняті мешканцями будинків по вул. Привокзальній, №№7,9,12,18; вул. Віктора Голого, №№83,87; якості виконання робіт з асфальтування міждворових та між квартальних заїздів; заходів, що вживаються міською владою по відведенню дощових та зливових вод, зокрема у центральній частині міста тощо.
Під час розгляду даних звернень громадян та депутатів міської ради, заступником начальника управління МА та ЖКГ С.Усатенком було проінформовано  членів комісії та присутніх про роботи, що вже виконані у зазначених житлових будинках та роботи, що  будуть виконані і фінансування по яких передбачено у міському бюджеті 2019 року.

За результатами роботи комісія надала висновки та рекомендації. 

У роботі комісії брали участь: депутати міської ради, члени постійної комісії  з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища А.Тесленко, К.Пастух, О.Озеряний, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення В.Мацко, член постійної комісії з питань землекористування та будівництва І.Грінченко, начальник відділу доходів, економічного аналізу та фінансування галузей О.Глущенко, заступник начальника управління МА та ЖКГ С.Усатенко, представники ОСББ «Стріла РЛК 6»  та ОСББ «Півонія».

Начальник відділу забезпечення 
діяльності  міської ради
Н.Біліченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень