Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, етики та гласності

Дата: 18.06.2019 09:28
Кількість переглядів: 1261

Фото без описуПід головуванням голови комісії Н.Коленченко, відбулося засідання постійної комісії  з питань депутатської діяльності, регламенту, етики та гласності. Присутні члени комісій розглянули питання, що винесені на розгляд чергової сесії міської ради 21 червня 2019 року (крім питань регулювання земельних відносин). 

Присутні члени комісії Н.Коленченко та С.Пашко заслухали доповідачів з питань порядку денного.

Начальник відділу доходів, економічного аналізу та фінансування галузей фінансового управління міськвиконкому О.Глущенко повідомила, що на сьогоднішній  день є потреба внесення змін та доповнень до проекту рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 14.01.2019 року №1754 «Про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік»», який наданий на розгляд депутатів, яка виникла у зв’язку з надходженням субвенцій з бюджетів різних рівнів на загальну суму 635900 грн., у т.ч.: 

зі Знам’янського районного бюджету на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет (Цибулівська сільська рада) – 11000 грн.; 

з державного бюджету на збільшення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 400000 грн. для виконання Фото без описуробіт по об’єкту «Підвищення енергоефективності селищного Будинку культури (утеплення стін), вул. Перспективна,56, м.Знам’янська, смт. Знам’янка Друга Кіровоградської області – капітальний ремонт» та 200000 грн. для придбання комплектів меблів для дошкільних навчальних закладів;

субвенції з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету - 24900 грн. – на заробітну плату з нарахуваннями працівникам за проведення корекційно-розвиткових занять ( в т.ч. оплата праці – 20410 грн.). 

Головний спеціаліст служби у справах дітей В.Кісс представила на розгляд членів комісії проект рішення щодо затвердження Міської програми розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2019-2021 роки, яка розроблена на підставі відповідної обласної програми. Валентина Юріївна відзначила, що основною метою програми є охоплення сімейними формами виховання якомога більшої кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та запобігання соціальному сирітству, а результативним показником виконання заходів програми є забезпечення протягом 2019-20121 р.р. охоплення сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у місті на рівні не нижче 94%.

Під час обговорення проекту Програми енергоефективності м. Знам’янка на 2019-2022 роки, голова постійної комісії питань депутатської діяльності, регламенту, етики та гласності Н.Коленченко підняла питання проведення системної роботи щодо впровадження заходів енергозбереження у житловому фонді, зокрема заміні звичайних ламп розжарювання в місцях загального користування та енергозберігаючі. Член постійної комісії С.Пашко порушив питання роботи зовнішнього освітлення у нічний час. 

Заступником начальника управління МА та ЖКГ С.Усатенком було відзначено, що роботи по заміні ламп в під’їздах житлових будинків виконуються КП «Знам’янський ККП», а робота зовнішнього освітлення в нічний час на пряму залежить від обсягів фінансування, що передбачені в міському бюджеті.

На сьогоднішній день, кошти, що передбачені в міському бюджеті, не дають змогу забезпечувати роботу зовнішнього освітлення до ранку.

Заступник начальника міського відділу освіти Н.Черкас проінформувала присутніх про орієнтовні розрахунки вартості закупівлі обладнання для облаштування їдалень у школах міста, що склали більше дев’яти мільйонів гривень; відсутності, ЗШ №1 та ЗШ №4 пристосованих приміщень, для облаштування їдалень. Саме тому, питання «Про надання дозволу відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради на укладання договорів оренди  частини приміщень освітніх закладів» було підготовлено та винесено на розгляд чергової сесії міської ради. Даним проектом рішення передбачено період здачі в оренду приміщень харчоблоків закладів загальної середньої освіти та закладів культури (міської бібліотеки централізованої бібліотечної системи та дитячої музичної школи ім. М.В.Лисенка) на період з 01 липня по 31 грудня 2019 року. Під час обговорення даного проекту рішення, депутатом С.Пашком були підняті питання якості харчування в закладах загальної середньої освіти; проведення розрахунків придбання обладнання для облаштування їдалень в навчально-виховному комплексі

"Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 - ліцей" та НВК "Знам`янська ЗШ І-ІІІ ст.№3-гімназія".
За результатами роботи комісії, надано висновки та рекомендації.

У роботі комісії брали участь: депутати міської ради Н.Коленченко, С.Пашко – члени постійної з питань депутатської діяльності, регламенту, етики та гласності, начальник відділу доходів, економічного аналізу та фінансування галузей фінансового управління міськвиконкому О.Глущенко, заступник начальника міського відділу освіти Н.Черкас, головний спеціаліст служби у справах дітей В.Кісс, заступник начальника управління МА та ЖКГ С.Усатенко.

Начальник відділу забезпечення діяльності міської ради Н.Біліченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень