Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища

Дата: 13.04.2018 15:47
Кількість переглядів: 622

Під головуванням голови комісії А.Тесленка, за участі секретаря міської ради Н.Клименко, відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища під час якого депутати розглянули проекти рішень, що стосуються питань майна комунальної власності, житлово-комунального господарства, змін до міського бюджету та інших, що виносяться на розгляд чергової сесії міської ради. 

Заступник міського голови-начальник фінансового управління Г.Лихота поінформувала присутніх про те, що проект рішення міської ради  «Про внесення змін до рішення міської ради від 22 грудня 2017 року № 1259 «Про міський бюджет на 2018 рік»» сформовано відповідно до чинного законодавства та подання головних розпорядників бюджетних коштів. В частині головного розпорядника коштів – управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради у порівняні з проектом, що було не затверджено депутатами в березні поточного року майже не змінився. Додатково тільки враховано подання щодо виділення коштів у сумі 500,0 тис.грн. на фінансову підтримку КП "Знам'янський ККП" (для упорядкування Знам'янського звалища твердих побутових відходів) та 13.39 тис. грн.. для проведення експертизи технічного стану житлового будинку № 2 по вул. Глібка в м. Знам'янка Кіровоградської області. 

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів С.Гребенюк наголосив на тому, що проектом рішення про внесення змін до міського бюджету на 2018 рік, що пропонується розглянути у квітні, передбачається фінансування тих об’єктів, на які у 2017 році були заплановані кошти відповідно до рішень міської ради, але через складні погодні умови чи обмежені терміни виконання не були використані. Відмітив, що фінансування по цих об’єктах та виконання робіт буде можливим тільки у разі його підтримки депутатами та затвердження відповідного рішення міської ради.

За результати обговорення даного питання комісія внесла рекомендації зняти з розгляду та утриматися від прийняття рішення в частині управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради та розглянути дане рішення після затвердження напрямків (переліку об’єктів) згідно протоколу комісії від 11-12.01.18 р.

Начальником відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі І.Кузіною під час розгляду питання «Про фінансово-господарську діяльність комунальних підприємств міста за 2017 рік» було відмічено, що даний проект рішення міської  ради підготовлений з метою проведення аналізу фінансово-господарської діяльності комунального підприємства "Знам'янський комбінат комунальних послуг", комунального підприємства "Бюро технічної інвентаризації" та редакції газети "Знам'янські вісті" за 2017 рік. Депутати ознайомилися з аналітичною довідкою про фінансово-господарську діяльність підприємств комунальної власності за 2017 рік. Члени комісії заслухали інформацію керівника керівник комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг» О.Чернявського про стан справ на підприємстві.

Начальник управління соціального захисту населення А.Волошина поінформувала присутніх про стан освоєння коштів, що виділені міською радою для тяжкохворих мешканців нашого міста.

Заступник начальника управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради М.Берлова та головний спеціаліст з питань екології та благоустрою В.Безай представили для розгляду членів комісії Програму запровадження в м.Знам’янка роздільного збирання твердих побутових відходів на 2018-2020 роки. Відзначили, що програма розроблена з метою реалізації вимог Закону України «Про відходи» та для  реалізації плану роботи управління з даного питання. Реалізація заходів програми потребує фінансування, як з міського бюджету, так із бюджетів різних рівнів. Керівник комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг» О.Чернявський навів дані щодо сучасного стану Знам'янського звалища твердих побутових відходів. Члени комісії внесли зауваження щодо змісту орієнтовних заходів програми.

За результатами роботи, комісія надала свої висновки та рекомендації. 
У роботі комісії брали участь: депутати міської ради А.Тесленко, І.Грінченко, К.Пастух, О.Озеряний, Н.Данасієнко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів С.Гребенюк, заступник міського голови – начальник фінансового управління Г.Лихота, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради, керівник комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг» О.Чернявський, представники засобів масової інформації.

З ходом проведення засідань постійних комісій ради, причинами відсутності депутатів на них,  змістом висновків та рекомендацій постійних комісій, кожен має змогу ознайомитися на сайті міської ради в пункті меню «Міська рада».
 

Начальник відділу забезпечення діяльності 
міської ради Біліченко Н.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень