Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання чергової п’ятдесят восьмої сесії міської ради

Дата: 21.08.2018 15:30
Кількість переглядів: 561

17 та 20 серпня  2018 року,  під головуванням міського голови Сергія Івановича Філіпенка,  відбулося засідання чергової п’ятдесят восьмої сесії міської ради.

Перед пленарним засіданням присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих, під час проведення антитерористичної операції, героїв - знам’янчан. 

Під час формування порядку денного, начальник юридичного відділу Ю.Данільченко надав інформацію про розгляд пропозицій постійних комісій міської ради в частині  включення проектів рішень до розгляду на сесії міської ради відповідно до вимог Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання.

За результатами роботи, міська рада затвердила 79 рішень міської ради, у тому числі 57 – з питань регулювання земельних відносин, а також підтримала 21 депутатський запит.

Міський голова Сергій Іванович Філіпенко вкотре звернувся до депутатського корпусу з проханням проголосувати та внести зміни до міського бюджету на 2018 рік. Депутати затвердили зі змінами, що були запропоновані постійними комісіями з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища ( гол. А.Тесленко) та з питань бюджету та економічного розвитку міста ( гол. Н.Данасієнко), рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 22 грудня 2017 року № 1259 «Про міський бюджет на 2018 рік»». Зміни стосуються фінансування робіт в галузі житлово-комунального господарства міста. Кошти передбачені, як на об’єкти фінансування яких було затверджено в минулому році, так і на види робіт, що є нагальними та були запропоновані управлінням МА та ЖКГ ( нач. М.Нікітін) в поточному році. Поряд з цим, не набрали необхідної кількості голосів пропозиції щодо збільшення бюджетних призначень на заробітну плату з нарахуваннями відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 р. №363 для забезпечення підвищення обов’язкових складових заробітної плати ( посадові оклади та надбавки за вислугу років) працівникам апарату управління (міськвиконком, управління соціального захисту населення, управління МА та ЖКГ, відділ освіти, фінансове управління).

Широке обговорення відбулося під час розгляду інформації Знам’янського відділу поліції про роботу підпорядкованого підрозділу щодо виконання наданих повноважень за 2017 рік. На численні запитання депутатів міської ради відповідав заступник начальника Знам’янського відділу поліції Котига Сергій  Володимирович.

Під час роботи міської ради, що була продовжена після перерви 20.08.2018 року, депутати надали слово авторам проектів, що пропонується реалізувати за рахунок коштів Громадського бюджету м. Знам'янки у 2018 році, О.Демченко та Л.Сидоровій, які поставили запитання щодо причин затримки в створенні та не затвердженні складу Координаційної ради по впровадженню та реалізації Громадського бюджету міста Знам’янка. За результатами повторного голосування, рішення було прийнято, Координаційну раду створено та затверджено її персональний склад.

Депутати затвердили ряд рішень, що  стосуються майна комунальної власності, його оренди чи передачі на баланс.
У різному, міський голова Сергій Іванович Філіпенко, запросив пристуніх прийняти участь у церемонії підняття Державного Прапора України, яка відбудеться 23 серпня 2018 року о 09.00 год. біля приміщення  виконавчого комітету Знам'янської міської ради, а також у святкуванні 27-ої річниці Незалежності України.

Депутат міської ради С.Філіпова також проінформувала про завершення роботи тимчасової контрольної комісії Знам’янської міської ради з питань оцінки господарської діяльності Знам’янської КДЮСШ, яку вона очолює, та повідомила про внесення на розгляд чергової сесії міської ради відповідного проекту рішення про звіт даної комісії.

Депутат міської ради Н.Тишкевич звернулася щодо проведення комісійного обстеження стану виконаних робіт по ремонту соціального житла, відповідно до поданого нею депутатського запиту, що був підтриманий міською радою 17.08.2018 р. 
По завершенню сесії міської ради міський голова подякував депутатам за роботу. 

З результатами поіменного голосування за проекти рішення, та за процедурні рішення, причинами відсутності депутатів міської ради є можливість ознайомитися на сайті міської ради  в розділі «Протоколи міської ради».

На сайті міської ради є розділ «он-лайн трансляції засідань міської ради», який знаходиться в пункті меню «Міська рада» і кожен має змогу ознайомитися з ходом проведення сесії міської ради.

 

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень