Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Кропивницькому стартував ХХIV Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на народних музичних інструментах "Провесінь"

Дата: 04.03.2019 15:24
Кількість переглядів: 550

Фото без описуФестиваль збирає щороку  в степовій столиці Україні – Кропивницькому більше тисячі музикантів, педагогів, студентів та учнів з навчальних закладів мистецької освіти усіх областей країни. 

За 23 роки свого існування, конкурс став одним з найпрестижніших змагань серед виконавців на народних музичних інструментах, які є учнями мистецьких шкіл та студентами вищих навчальних закладів. Умовою участі у Всеукраїнському турі є перемога в обласному етапі. 
Тож заключний тур збирає найобдарованіших.  Цьогорічне свято зібрало у Кропивницькому 426 кращих представників з 22 областей України. В рамках фестивалю відбудуться концерти, майстер-класи та протягом 1 – 5 березня буде проведено конкурс виконавців на народних інструментах серед учнів музичних шкіл і студентів музичних коледжів.

Склад журі у 9 номінаціях (за інструментами) очолюють представники професорсько-Фото без описувикладацького складу факультету народних інструментів Національної музичної академії імені П. І. Чайковського. 2 березня 2019 року відбулися перші конкурсні прослуховування серед учнів мистецьких шкіл.  Вихованці музичної школи ім. М. В. Лисенка знову в числі найкращих! 

Талановитий акордеоніст зі Знам’янки, 10–ти річний учень 4-го класу Почхуа Єгор вже третій рік поспіль приймає участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі виконавців на народних музичних інструментах "Провесінь та знову у числі лауреатів. Так за оцінкою професійного журі, юний виконавець став першим у своїй віковій категорії в номінації «акордеон». 

Порадував своєю перемогою у цьому престижному змаганні і учень 7-го класу Янко Матвій, номінація «акордеон», посівши почесне ІІІ місце. 

Своєю перемогою учні завдячують своїм батькам та викладачам Шамаль Ганні Володимирівні та Шеремет Світлані Миколаївні!!  Вітаємо учнів та їх викладачів з заслуженою перемогою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень