Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Спільне засідання депутатських комісій

Дата: 25.07.2018 15:14
Кількість переглядів: 594

     Під головуванням голови постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення В.Мацка, за участі секретаря міської ради Н.Клименко відбулося  спільне засідання постійних комісій міської ради під час якого присутні розглянули проекти рішень, що пропонуються до розгляду під час чергової сесії міської ради 27 липня  2018 року.

Під час обговорення питань порядку денного депутати розглянули рекомендації постійних комісій міської ради, що були внесені ними під час розгляду профільних питань.

Заступник начальника фінансового управління О.Лепетко поінформувала присутніх про те, що проект рішення міської ради  «Про внесення змін до рішення міської ради від 22 грудня 2017 року № 1259 «Про міський бюджет на 2018 рік»» сформовано відповідно до чинного законодавства та подання головних розпорядників бюджетних коштів.  Олена Миколаївна зазначила, що запропонованим проектом рішення передбачається внести зміни до рішення міської ради від 22 грудня 2017 року № 1259 «Про міський бюджет на 2018 рік», від 30.03.2018 року № 1387 «Про внесення змін до рішення міської ради від 22 грудня 2017р. № 1259  «Про міський бюджет на 2018 рік»»; від 06.07.2018р. № 1421  «Про внесення змін до рішення міської ради від 22 грудня 2017р. № 1259 «Про міський бюджет на 2018 рік»», а саме: збільшити доходи міського бюджету без урахування обсягу міжбюджетних трансфертів на 4600,1 тис. грн., в тому числі загального фонду – на 3277,5 тис. грн., спеціального фонду – на 1322,6 тис. грн.; збільшити видатки міського бюджету на 17068,742 тис. грн., з них: видатки загального фонду міського бюджету у сумі 3655,686 тис. грн., видатки спеціального фонду міського бюджету у сумі 13413,056 тис.грн., в тому числі за рахунок: внесення змін до доходів міського бюджету без урахування обсягу міжбюджетних трансфертів –  на 4600,1 тис. грн., з них: на видатки загального фонду – 3277,5 тис. грн., спеціального – 1322,6 тис. грн.;

залучення вільного залишку загального фонду міського бюджету, що склався станом на  01 січня 2018 року (без врахування міжбюджетних трансфертів)  на суму 12338,472 тис. грн., з них: на видатки загального фонду – 378,186 тис. грн., на видатки спеціального фонду (бюджету розвитку) – 11960,286 тис. грн.; залучення залишку коштів спеціального фонду міського бюджету, що утворився станом на 1 січня 2018 року  - 130,17 тис. грн., з них бюджету розвитку – 0,07 тис. грн.; здійснити перерозподіл видатків загального фонду міського бюджету відповідно до подання головних розпорядників бюджетних коштів; збільшити профіцит міського бюджету на суму 11960,286 тис. грн., у тому числі профіцит загального фонду міського бюджету на суму 11960,286 тис. грн., напрямком використання якого визначити передачу коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду); збільшити дефіцит міського бюджету на суму 11960,286 тис. грн., у тому числі дефіцит спеціального фонду міського бюджету на суму 11960,286 тис. грн., джерелом покриття якого визначити надходження коштів із загального фонду до бюджету розвитку; внести відповідні зміни до додатків до рішення 1, 3, 5, 7  та викласти додатки 2 та 6 у новій редакції. Також, є потреба затвердити рішення виконавчого комітету від 26.06.2017р. № 118 «Про перерозподіл коштів у межах бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів міського бюджету – виконавчого комітету Знам’янської міської ради по КПК 0212010 «Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню» у 2018 році».

Під час обговорення питання «Про фінансово-господарську діяльність комунальних підприємств міста за 2017 рік» до керівника комунального підприємства «Знам’янський  комбінат комунальних послуг» О.Чернявського із запитаннями щодо розробки пропозицій з модернізації підприємства, ведення обліку надходжень окремо по кожній дільниці підприємства, проведення претензійно-позовної роботи виконання робіт по косінню бур’янів, переліку послуг, що надаються дільницею друкарні тощо звернулися депутати міської ради Н.Тишкевич, С.Пашко, С.Філіпова, Н.Коленченко. Олег Миколайович надав роз’яснення та  відповів на поставлені запитання.

Депутати змогли поставити запитання представнику ТОВ «Знам’янський торгівельний комплекс «Відродження» Т.Хачатряну, який надав інформацію про першочергові заходи, що будуть впровадження після того, як міською радою буде надано дозвіл на виготовлення технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) (для подальшого  заключення договору оренди земельної ділянки) ТОВ «Знам’янський торгівельний комплекс «Відродження».

Під час розгляду питань про відмову в наданні згоди на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, заступником голови постійної комісії з питань землекористування та будівництва Н.Тишкевич було зауважено щодо формулювання назви рішення. Начальником відділу земельних питань А.Грицюк надано роз’ясненнявідповідно до чинного законодавства.

Присутні обговорили та висловили власні думки щодо проекту рішення «Про використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби на території міста Знам’янки». Головою постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту В.Мацком поінформовано присутніх про відсутність Закону України з даного питання. Також, відповідно до заперечень головного спеціаліста з правових питань відділу забезпечення діяльності міської ради В.Приходька, що були надані до даного проекту рішення, відзначено, що відповідно до ч.1 ст.22 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» територіальні громади сіл, селищ, міст можуть мати власну символіку (герб, прапор, тощо), яка відображає їх історичні, культурні, соціально-економічні та інші місцеві особливості і традиції. Відповідно  с.23 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» на будинках де працюють ради та їх виконавчі комітети, піднімається Державний Прапор України. Підняття прапора вказаного в проекті рішення законодавством не передбачено.

В обговоренні проекту рішення «Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Знам’янки Кіровоградської області» прийняли участь депутати міської ради С.Пашко та С.Лєвінте, які підняли питання  відсутності в місті комунального автотранспорту, неможливості фінансувати запровадження зазначеної системи за кошти міського бюджету, розгляду питання щодо доповнення до даного проекту рішення в частині віднесення його до локальних нормативних актів рекомендаційного характеру. Під час погодження даного проекту рішення, заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальником фінансового управління відмічено, що оскільки видатки на впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті не відноситься до видатків, що  здійснюються з бюджетів міст обласного підпорядкування (стаття 89  Бюджетного кодексу), планування таких видатків у міському бюджеті можливо здійснити лише на фінансування відповідної міської програми (підпункт 21 пункту 1 ст.91  Бюджетного кодексу), яка має бути затверджена рішенням міської ради з визначенням конкретних заходів, термінів їх впровадження, відповідних виконавців та результатів її виконання.

Бюджетним кодексом України визначено, що підставою для підготовки проектів рішень про міський бюджет є рішення керівника місцевого фінансового органу про включення бюджетного запиту або подання головного розпорядника бюджетних коштів, прийняте на підставі їх аналізу на відповідність меті, пріоритетності, а також дієвості та ефективності використання бюджетних коштів (пункту 5 статті 23, пунктів 5 та 10 статті 75, пункту 8 статті 78). Включення до проекту рішення про міський бюджет пропозицій не підтверджених розрахунками та економічними обґрунтуваннями, є порушенням бюджетного законодавства (ст.116 Бюджетного кодексу).

Із запитаннями щодо змісту проекту рішення «Про звернення Знам’янської міської ради до Верховної Ради України щодо прийняття антиолігархічних законів» до доповідача, голови фракції ВО «Свобода» у Знам’янській міській раді Ю.Майбороди звернувся депутат міської ради С.Лєвінте. З даного питання між депутатами виникла жвава дискусія.

Під час розгляду проекту рішення «Про внесення змін та доповнень до Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання у новій редакції, затвердженого рішенням міської ради від 17 березня 2017 року № 776», начальником юридичного відділу Ю.Данільченком було наголошено на невідповідності частини запропонованих змін діючому законодавству України.

Депутати розглянуливсі питання порядку денного, що пропонуються на розгляд чергової сесії міської ради. За результатами роботи надані висновки та рекомендації.

У роботі комісії взяли участь: депутати міської ради, заступники міського голови, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради, керівник комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг» О.Чернявський, в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім.. А.В.Лисенка» І.Муравський, представники ТОВ «Знам’янський торгівельний комплекс «Відродження».

На сайті міської ради є розділ «он-лайн трансляції засідань постійних депутатських комісій міської ради», який знаходиться в пункті меню «Міська рада», де кожен має змогу ознайомитися з ходом проведення постійної комісії.                                           

 

                                                                                                                                          Начальник відділу  забезпечення діяльності

                                                                                                                                          міської ради Біліченко Н.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень