Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Cергій Коваленко: В усіх районах Кіровоградщини проводиться робота щодо створення об’єднаних територіальних громад

Дата: 30.11.2018 15:13
Кількість переглядів: 421

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів онлайн-нараду з питань впровадження реформи децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад на території районів, де не створено жодної ОТГ.

Посадовець повідомив, що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час урядового засідання доручив підготувати інформацію щодо районів, де громади не об’єднуються і керівники територій блокують об’єднавчі процеси.

У режимі он-лайн про результати проведеної роботи з питань об'єднання прозвітували представники районів, на території яких поки ще не створено ОТГ – Благовіщенського Вільшанського Гайворонського, Голованівського, Долинського, Новгородківського, Новомиргородського, Новоархангельського, Онуфріївського, Олександрівського, Петрівського.

За словами керівників РДА, в усіх районах виконано значний обсяг роботи щодо створення об’єднаних територіальних громад: проведено громадські слухання, під час яких визначено формат об'єднання, розглянуто відповідні питання на сесійних засіданнях міських і селищних рад, які мають стати центром майбутніх ОТГ, надіслано пропозиції, сільським радам щодо об'єднання. Проблема полягає в тому, що не всі сільські ради дають згоду на об'єднання, проте обговорення тривають.

"На всій території Кіровоградської області відбуваються об’єднавчі процеси. На певних територіях досягнуто юридичного результату і створені об’єднані територіальні громади. У частині районів процес триває, – підсумував Сергій Коваленко результати наради. – Хочу зазначити, що блокування керівниками РДА процесу об'єднання громад – це не про Кіровоградську область. На сьогодні немає жодного району, де не проводилася б відповідна робота. Поки що її результати різні, але альтернативи створенню ОТГ немає".

Перший заступник голови облдержадміністрації дав доручення керівникам РДА продовжувати роботу щодо сприяння добровільному об'єднанню громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень